Maak je bestanden in Photoshop

Maak je bestanden in Photoshop

Om je fotoproducten in Photoshop te ontwerpen, kun je Photoshop sjablonen downloaden die speciaal voor elk product zijn gemaakt. Deze sjablonen zijn ontworpen met de exacte afmetingen van het fotoproduct en bevatten richtlijnen om je te helpen bij je ontwerpproces. Je vindt de PDF-bestanden voor elk product in de Professional zone van de betreffende categorie. Selecteer eerst het product dat je wilt ontwerpen binnen die categorie en er verschijnt een lijst met beschikbare formaten. Je kunt dan de gewenste sjabloon downloaden om te beginnen met je ontwerp.

Hardcover Photo Book PSD in website

PSD-bestanden

Alle PSD-bestanden bevatten aflooprichtlijnen, waarmee je rekening moet houden bij het plaatsen van elementen in je ontwerp. Zorg ervoor dat je je elementen op voldoende afstand van het afloopgebied plaatst. Voor producten met meerdere pagina's, zoals het Fotoboek, vind je richtlijnen die verschillende delen van het boek aangeven. De PSD van de omslag is verdeeld in drie gebieden:

 1. Achterflap
 2. Voorkant omslag
 3. Rug
  De rugdikte hangt af van het aantal pagina's en wordt weergegeven door twee lijnen in het midden, terwijl de omliggende lijnen de omvang van de vouw aangeven.
 4. Aflopende lijn
  Plaats geen afbeeldingen of objecten op deze lijn.

Cover PSD in Photoshop

Het PSD sjabloon voor de binnenpagina's is verdeeld in twee secties:

 1. De middenvouw
  Het gevouwen midden van een dubbele pagina.
 2. Aflopende lijn
  Plaats geen afbeeldingen of objecten op deze lijn.

Spreads PSD in Photoshop

Bestanden met meerdere pagina's een naam geven

Als je een product maakt dat uit meerdere pagina's bestaat, zoals een Fotoboek of Kalender, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de bestandsnaamgeving. Om de juiste volgorde van pagina's te garanderen bij het uploaden, is het cruciaal om je pagina's te hernoemen met behulp van opeenvolgende nummers (01, 02, etc.). Hierdoor worden de pagina's van je product met meerdere pagina's automatisch gerangschikt.

JPG-bestand

Je kunt JPG-bestanden uploaden met de PDF Upload modus. Voor optimale resultaten raden we aan om je bestanden op te slaan in JPG-formaat met de hoogst mogelijke kwaliteit en het sRGB IEC61966-2.1 ICC-profiel selectievakje aan te vinken.

PDF-bestand

Voor het exporteren van je ontwerp als PDF met optimale resultaten, raden we je aan de Saal Digital preset te gebruiken. Je kunt het bestand met opdrachtopties hier downloaden. Nadat je het bestand hebt gedownload en uitgepakt, open je Photoshop en ga je naar Bewerken in het bovenste menu en klik je vervolgens op Adobe PDF Preset. Er wordt een nieuw venster geopend waarin je op de knop Laden kunt klikken en het gedownloade voorinstellingenbestand kunt selecteren. Eenmaal geselecteerd, klik je op Opslaan als... en geef je het een naam om op te slaan.

Adobe PDF Preset window

Als je je bestanden opslaat als PDF, kies dan de Saal Digital Preset die je hebt opgeslagen in het venster Adobe PDF opslaan.

Save Adobe PDF with preset

Als je de Saal Digital Preset niet gebruikt, zorg dan voor een paar details in de Adobe PDF instellingen. Stel Compressie in op JPEG met Maximale kwaliteit. Verander in de sectie Uitvoer de kleurconversie in Converteren naar bestemming en kies RGB kleurruimte - sRGB IEC61966-2.1 in het vak Bestemming.

PDF-bestand met meerdere pagina's

Je kunt meerdere documenten opslaan als één PDF-bestand met meerdere pagina's. Ga naar Bestand > Automatiseren > PDF-presentatie. Schakel in het dialoogvenster Uitvoeropties het selectievakje Document met meerdere pagina's in. Voeg in het gedeelte Bronbestanden de bestanden toe die je in je PDF met meerdere pagina's wilt opnemen. Als je Open bestanden toevoegen selecteert, worden alle momenteel geopende bestanden in Photoshop toegevoegd. Je kunt ook de knop Bladeren gebruiken om opgeslagen bestanden toe te voegen. Schik de pagina's in de gewenste volgorde en zorg ervoor dat de omslag als eerste wordt geplaatst. Klik ten slotte op de knop Opslaan om de PDF met meerdere pagina's te maken.

PDF Presentation window