Foto Opdrachten - Algemeen menu

Foto Opdrachten - Algemeen menu

Dit is het standaardmenu dat wordt weergegeven wanneer een Fototaak wordt geopend. Het biedt alle informatie met betrekking tot de Fototaak voor een snel overzicht, evenals hulpmiddelen voor het aanpassen.

Fototaak algemeen menu

Aanpassingshulpmiddelen worden weergegeven als:
In­stel­lin­gen, dit gedeelte bevat:
- Fotoset instellingen: Bevat alle instellingen voor delen, verkopen en uiterlijk.
- Instellingen online registratie: Tools voor online registratie beheren. Zie het artikel Online registratie voor meer informatie.
FunctiesDeze sectie bevat:
- Archief: Archiveer de fototaak als alles voltooid is. Zie het gedeelte Archiveren voor meer informatie.

Fotoset instellingen

Als je op deze knop klikt, verschijnt er een menu met twee tabbladen. Het standaardtabblad, Fotoset instellingen, geeft de informatie weer die is ingevoerd toen de taak werd gemaakt. Wijzigingen en extra informatie kunnen naar wens worden toegevoegd. Raadpleeg het artikel Fototaak - workflowgids voor meer informatie.

Menu Fototaak Algemeen

Als je op Meer tonen klikt, krijg je extra aanpassingshulpmiddelen te zien:
De eerste gebruiker kent het wachtwoord toe: Hiermee kan de eerste gebruiker het galerijwachtwoord instellen bij het inloggen.
Filter producten op beeldverhouding: Hiermee kunnen klanten alleen producten bestellen die overeenkomen met de beeldverhouding van de afbeelding.
Beeldbewerking/cropping toestaan: Klanten kunnen de bestelde afbeelding bijsnijden en verkleinen op basis van het formaat van het geselecteerde fotoproduct.
Vervang afbeeldingen voor je bestelt: Hiermee kun je definitieve bestanden uploaden nadat de bestelling is geplaatst en voordat deze naar de productie wordt gestuurd. Zie het artikel Bestellingen blokkeren en afbeeldingen vervangen voor meer informatie.
Vergeet niet te klikken op Ga verder

Meer instellingen voor Foto Opdrachten

Stijl en uiterlijk

Klik op het tabblad bovenaan het menu Fotoset instellingen om het te openen. Merk op dat wijzigingen die je hier aanbrengt van invloed zijn op alle galerijen en groepen binnen de Fototaak. Aanpasbare opties zijn onder andere:
Instellingen voor stijl en uiterlijk

Weergavemodus: Selecteer een weergavemodus voor alle galerijen.
Weergavemodus voor mobiele apparaten: Een weergavemodus voor mobiele apparaten selecteren.
Verschijningsvorm: Kies voor een Donker of Licht uiterlijk voor je galerijen.
Watermerk: Activeer een watermerk om weer te geven boven de foto's in je galerijen. Zie het artikel Watermerk voor meer informatie.
Opmerking:: Laat opmerkingen toe op galerijen voor directe feedback van klanten. Zie het Opmerking artikel voor meer informatie.
Feedback Galerij: Sta gebruikers toe om foto's te beoordelen met een kleurenschaal en feedback te geven. Zie het Feedback galerie artikel voor meer informatie.
Vergeet niet om op Ga verder te klikken zodra de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Algemeen menu Groepen en Galerij

Het menu Groep en Galerij Algemeen is iets anders dan het menu Fototaak Algemeen. Het bevat minder opties, omdat de meeste worden geërfd van de fototaak. Deze menu's geven informatie over individuele groepen of galerijen voor een snel overzicht.

Algemeen Groepsmenu

Door te klikken op de knop Groepsinstellingen van een individuele groep wordt een menu weergegeven met de optie Instellingen fototaak erven geactiveerd. Als je deze optie deactiveert, kun je specifieke instellingen voor die galerie of groep aanpassen. Merk op dat wanneer deze optie is gedeactiveerd, alle wijzigingen in de fototaak niet worden geërfd.

Instellingen Fototaak niet geërfd

Vergeet niet op Ga verder te klikken nadat je wijzigingen hebt aangebracht.