Promoties

Promoties

In tegenstelling tot vouchers, die voor alle galerijen gelden, kun je met promoties specifieke kortingen instellen voor individuele galerijen en zelfs verschillende kortingsniveaus binnen dezelfde galerij toestaan. Deze veelzijdigheid geeft je de mogelijkheid om je kortingen aan te passen en je verkoop effectief te stimuleren.
Om een promotie aan een galerij toe te voegen, open je de Verkoopinstellingen en zorg je ervoor dat de optie Bestellingen toestaan geactiveerd is. Eenmaal in de Verkoopinstellingen activeer je de Promotie om de aanpassingsopties te bekijken.

Verkoopinstellingen met actieve te vullen promotie

Promotie kan maar één keer per klant worden gebruikt. Door dit vakje aan te vinken beperk je het gebruik van de korting tot één keer per klant.
EinddatumHier moet je de einddatum van de actie opgeven.
Type, kun je kiezen of de promotie absoluut of procentueel is. Absoluut betekent dat je het kortingsbedrag in absolute termen opgeeft, terwijl Percentage betekent dat je de korting opgeeft als een percentage van de waarde van de bestelling van de klant.
Korting niveau 1 Je kunt maximaal drie verschillende kortingsniveaus maken binnen een promotie. Voor elk niveau kun je het Bedrag en de Minimale bestelwaarde instellen die nodig is om het te activeren. Dit stimuleert klanten om de maximale korting te bereiken, waardoor ze worden aangemoedigd om meer producten te kopen.
Verzendkosten zijn bij de actie inbegrepen (jij neemt de verzendkosten op je) Net als bij vouchers heb je voor elk kortingsniveau de optie om de verzendkosten voor de aankopen van je klanten te dekken door dit selectievakje aan te vinken. Merk op dat dit geen invloed heeft op Saal Prio-accounts, omdat deze al gratis verzending ontvangen. Met een Saal Prio-account maken noch jij noch je klanten verzendkosten bij bestellingen met een minimale waarde van 10 €.
Zodra je de promotie voor de galerie hebt ingesteld, klik je op Save.

Verkoopinstellingen met actieve promotie

Wanneer je de gedeelde link van de galerij opent, zie je in één oogopslag alle details van de promotie. De vervaldatum van de promotie en het bedrag dat nodig is om de korting te claimen worden in de rechterbovenhoek weergegeven. Zodra een klant een kortingsniveau bereikt, wordt het bedrag dat nodig is om het volgende kortingsniveau te bereiken automatisch aangepast.

Gedeelde galerij met een lopende promotie

De korting wordt automatisch toegepast op het winkelmandje van je klant. Houd er rekening mee dat promoties en vouchers niet tegelijkertijd kunnen worden gebruikt.