Verkoop instellingen

Verkoop instellingen

Met dit menu kun je je afbeeldingen verkopen als producten of digitale bestanden. Het is essentieel dat je deze optie activeert als je je foto's wilt verkopen. Je kunt de Verkoopinstelling openen door op de 3 puntjes knop van een galerij in het menu Galerijen te klikken.

Opties in het galerijpaneel

En binnen de galerij, in de rechterkolom

Opties binnen een galerij

Als je op Verkoopinstellingen klikt, wordt in het eerste scherm gevraagd om de optie Bestelling toestaan te activeren, zodat je afbeeldingen kunt bestellen.

Bestelling toestaan activeren

Eenmaal geactiveerd, worden er verschillende opties weergegeven waarmee je de verkoop van je afbeeldingen kunt aanpassen.

Verkoop instellingen

Prijslijst

Het eerste wat je zult vinden is de prijslijst. De prijslijst die standaard is geselecteerd bij het instellen van de prijslijsten is voorgeselecteerd. Je kunt een andere kiezen via het prijslijstmenu. En als het nodig is, kun je de prijslijst nog aanpassen door op Bewerken te klikken.

Prijslijst selecteren

Promoties

Promoties bieden aangepaste kortingen voor individuele galerijen, inclusief meerdere kortingsniveaus en verschillende aangepaste opties. Lees voor meer informatie het artikel over promoties.

Filter producten op beeldverhouding

Hiermee kun je alleen die producten uit de geselecteerde prijslijst bestellen die overeenkomen met de beeldverhouding van de afbeelding.

Voorbeeldopties voor filterverhouding

Afbeelding bewerken/croppen toestaan

Je kunt de klant de optie geven om de afbeelding bij te snijden en te herkaderen door deze optie te activeren. Er is een knop Afbeelding bewerken beschikbaar op de gedeelde galerielink wanneer een fotoproduct is geselecteerd.

Knop Bewerken op galerij

Door erop te klikken kan de klant de laatste aanpassingen aan de afbeelding maken op basis van het formaat van het geselecteerde fotoproduct.

Afbeelding bijsnijden

Afbeelding vervangen voor bestelling

Door deze optie te activeren kun je het definitieve bestand uploaden zodra een bestelling is gedaan en voordat het wordt doorgestuurd naar de productie. Zie de gerelateerde inhoud voor meer informatie.

Galerij voor verkoop

Als je klaar bent, klik je op Opslaan. Je zult zien dat de status van de galerie is veranderd.

Galerij status

Wanneer je je galerij opent, zul je zien dat de Koop nu optie nu beschikbaar is in de galerij.

Nu kopen knop

Afbeeldingen kunnen worden gekocht volgens de configuratie die is ingesteld in de geselecteerde prijslijst.

Producten om te kopen

Naast de galerijen kunnen ook alle fotoproducten zoals fotoboeken, kalenders en kaarten te koop worden aangeboden.