Verkoop instellingen

Verkoop instellingen

Met dit menu kun je je afbeeldingen verkopen als producten of digitale bestanden. Het is essentieel dat je deze optie activeert als je je foto's wilt verkopen. Je kunt de Verkoopinstelling openen door te klikken op de 3 puntjes knop van een galerij binnen het/ /Galerijen menu.

Opties in het galerijpaneel

En binnen de galerij, in de rechterkolom

Opties binnen een galerij

Als je op Verkoopinstellingen klikt, wordt in het eerste scherm gevraagd om de optie Bestelling toestaan te activeren, zodat je afbeeldingen kunt bestellen.

Bestelling toestaan activeren

Eenmaal geactiveerd, worden er verschillende opties weergegeven waarmee je de verkoop van je afbeeldingen kunt aanpassen.

Verkoop instellingen

Prijslijst

Het eerste wat je zult vinden is de prijslijst. De prijslijst die standaard is geselecteerd bij het instellen van de prijslijsten is voorgeselecteerd. Je kunt een andere kiezen via het prijslijstmenu. En als het nodig is, kun je de prijslijst nog aanpassen door op Bewerken te klikken.

Prijslijst selecteren

Aanbiedingen

In tegenstelling tot vouchers, die voor alle galerijen gelden, kun je met promoties specifieke kortingen instellen voor individuele galerijen en zelfs verschillende kortingsniveaus binnen dezelfde galerij toestaan. Deze veelzijdigheid geeft je de mogelijkheid om je kortingen aan te passen en je verkoop effectief te stimuleren.
Om een promotie aan een galerij toe te voegen, open je de Verkoopinstellingen en zorg je ervoor dat de optie Bestellingen toestaan geactiveerd is. Eenmaal in de Verkoopinstellingen activeer je de Promotie om de aanpassingsopties te bekijken. Je kunt de promotie beperken tot één gebruik per klant door het betreffende selectievakje aan te vinken.

Verkoopinstellingen met actieve promotie die moeten worden gevuld

Promoties hebben een specifieke einddatum nodig, die je kunt instellen in het veld Einddatum. Je kunt kiezen of je de promotie als absolute of procentuele korting wilt opgeven door de juiste optie te selecteren in het vak Type. Absoluut betekent dat je het kortingsbedrag in absolute termen opgeeft, terwijl Percentage betekent dat je de korting opgeeft als een percentage van de waarde van de bestelling van de klant.
Je kunt maximaal drie verschillende kortingsniveaus maken binnen een promotie. Voor elk niveau kun je het Bedrag en de Minimale bestelwaarde instellen die nodig is om het te activeren. Dit stimuleert klanten om de maximale korting te bereiken, waardoor ze worden aangemoedigd om meer producten te kopen. Net als bij vouchers heb je voor elk kortingsniveau de optie om de verzendkosten van de aankopen van je klanten te dekken door het vakje verzending aan te vinken. Merk op dat dit geen invloed heeft op Saal Prio-accounts, omdat deze al gratis verzending ontvangen. Met een Saal Prio-account maken noch jij noch je klanten verzendkosten.

Verkoopinstellingen met actieve promotie

Zodra je de promotie voor de galerij hebt ingesteld, klik je op Opslaan. Wanneer je de gedeelde link van de galerij opent, zie je in één oogopslag alle details van de promotie. De vervaldatum van de promotie en het bedrag dat nodig is om de korting te claimen worden in de rechterbovenhoek weergegeven. Zodra een klant een kortingsniveau bereikt, wordt het bedrag dat nodig is om het volgende kortingsniveau te bereiken automatisch aangepast.

Gedeelde galerij met een lopende promotie

De korting wordt automatisch toegepast op het winkelmandje van je klant. Houd er rekening mee dat promoties en vouchers niet tegelijkertijd kunnen worden gebruikt.

Filter producten op beeldverhouding

Hiermee kun je alleen die producten uit de geselecteerde prijslijst bestellen die overeenkomen met de beeldverhouding van de afbeelding.

Voorbeeldopties voor filterverhouding

Afbeelding bewerken/croppen toestaan

Je kunt de klant de optie geven om de afbeelding bij te snijden en te herkaderen door deze optie te activeren. Er is een knop Afbeelding bewerken beschikbaar op de gedeelde galerielink wanneer een fotoproduct is geselecteerd.

Knop Bewerken op galerij

Door erop te klikken kan de klant de laatste aanpassingen aan de afbeelding maken op basis van het formaat van het geselecteerde fotoproduct.

Afbeelding bijsnijden

Afbeelding vervangen voor bestelling

Door deze optie te activeren kun je het definitieve bestand uploaden zodra een bestelling is gedaan en voordat het wordt doorgestuurd naar de productie. Zie de gerelateerde inhoud voor meer informatie.

Galerij voor verkoop

Als je klaar bent, klik je op Opslaan. Je zult zien dat de status van de galerie is veranderd.

Galerij status

Wanneer je je galerij opent, zul je zien dat de Koop nu optie nu beschikbaar is in de galerij.

Nu kopen knop

Afbeeldingen kunnen worden gekocht volgens de configuratie die is ingesteld in de geselecteerde prijslijst.

Producten om te kopen

Naast de galerijen kunnen ook alle fotoproducten zoals fotoboeken, kalenders en kaarten te koop worden aangeboden.