Orders blokkeren en afbeeldingen vervangen

Orders blokkeren en afbeeldingen vervangen

Photo Portal biedt je verschillende manieren om de bestellingen van je klanten te controleren. Bestellingen kunnen automatisch naar ons systeem worden overgezet of je kunt ze handmatig vrijgeven.

Als je de afbeeldingen niet wijzigt voordat je bestelt, wordt de oorspronkelijke resolutie die je hebt geüpload gebruikt voor de productie. Als alternatief heb je twee opties om je bestellingen te blokkeren. Je kunt de afbeeldingen omwisselen voor afbeeldingen met een hoge resolutie voordat je bestelt, of je kunt elke bestelling handmatig goedkeuren zonder de afbeeldingen om te wisselen. Je kunt zelfs beide opties combineren.

Photo Portal geeft je de flexibiliteit om je bestellingen te beheren zoals jij dat wilt en ervoor te zorgen dat je de beste resultaten krijgt.

Afbeeldingen vervangen voordat je bestelt

Met deze optie kun je tijd besparen bij het bewerken van je foto's en ruimte besparen bij het uploaden van bestanden. Je kunt je afbeeldingen onbewerkt en in lage resolutie uploaden als voorbeeld. Zodra de bestelling is aangemaakt, kun je de uiteindelijke foto's bewerkt en in hoge kwaliteit uploaden voordat je de bestelling goedkeurt. Je vindt deze optie in de Verkoopinstellingen van de galerij van je keuze.

Opties en informatie binnen een galerij

Je moet de optie Afbeeldingen vervangen voor bestelling activeren. Op deze manier ontvang je een melding om de afbeelding te wijzigen wanneer er een bestelling wordt aangemaakt. Eenmaal geactiveerd moet je op Opslaan klikken.

Galerij verkoop instellingen

Wanneer een klant een aankoop doet in deze galerij, ontvang je een e-mail met de melding van de bestelling. Om deze te verwerken kun je op de gegeven link klikken of inloggen op Photo Portal en naar Orderbeheer gaan binnen de Verkoop.

Paneel voor Orderbeheer

Hier vind je de bestelling die je klant heeft gemaakt met de status Wachtend op productieafbeelding. Als je erop klikt, zie je alle details van de bestelling.

Order wacht op productieafbeelding

Hier moet je de bewerkte bestanden van hoge kwaliteit uploaden om af te drukken. Als je ze nog niet hebt geretoucheerd, kun je het CSV-bestand downloaden dat de bestandsnamen van de foto's bevat. Je moet het kopiëren en plakken in de software die je hebt gekozen om de foto's te retoucheren, zoals Lightroom. Let op: in het geval van Lightroom moet je de bestandsnamen gescheiden door komma's invoeren in het filtervak. Zoals dit voorbeeld: bruiloft_01.jpg, bruiloft_04.jpg, bruiloft_02.jpg, bruiloft_05.jpg, bruiloft_03.jpg. Hierdoor worden alleen de afbeeldingen geopend die je klant heeft geselecteerd, wat je veel tijd bespaart bij het zoeken naar de bestanden.

Filters gebruiken in Lightroom

Als je ze al hebt geretoucheerd, hoef je ze alleen nog maar te uploaden. Je kunt ze één voor één uploaden door bij elk op Afbeelding uploaden te klikken. Houd er rekening mee dat je de originele afbeelding altijd moet vervangen door een andere afbeelding die de originele beeldverhouding behoudt.
Als Beeldbewerking/cropping toestaan is geactiveerd in de Verkoopinstellingen, is het niet mogelijk om de afbeelding te verwisselen met de bewerkte uitsnede die door de klant is gemaakt, omdat dit tot fouten kan leiden.

Als de uiteindelijke bestanden die je wilt uploaden dezelfde naam hebben als de bestanden die je wilt vervangen, kun je ze allemaal tegelijk uploaden door te klikken op Alle afbeeldingen massaal uploaden.

Alle afbeeldingen massaal uploaden knop

Eenmaal geüpload zal de status van de afbeeldingen veranderen.

Volgorde met geüploade afbeeldingen

Klik op de Bewerk tool om een vergelijking te zien van de originele afbeelding en de geüploade afbeelding.

Bijgesneden foto

Om de bestelling af te ronden, hoef je alleen nog maar te klikken op Bestelling vrijgeven voor productie. Wanneer je terugkeert naar Orderbeheer, zie je dat de status van de bestelling is bijgewerkt.

Order vrijgegeven voor productie

Orders handmatig vrijgeven

Als de afbeeldingen die je hebt geüpload naar al je galerijen de definitieve, geretoucheerde bestanden van hoge kwaliteit zijn en je wilt elke bestelling handmatig goedkeuren, dan kun je deze optie ook eenvoudig activeren. Het enige wat je hoeft te doen is naar je Verkoop- en factuurinstellingen binnen Verkoop te gaan en de optie Orders handmatig vrijgeven te activeren.

Instellingenpaneel Verkoop en Factuur

Zodra deze optie is geactiveerd, moeten alle orders die door je klanten worden geplaatst handmatig door jou worden goedgekeurd in Orderbeheer voordat ze in productie worden genomen.