Projecten beheren

Projecten beheren

Als je een account hebt en bent ingelogd, kun je je projecten opslaan in Saal Cloud en ze vanaf elk apparaat openen via de Online Designer. Zo kun je in je eigen tempo aan je ontwerpen werken en ze opslaan voor toekomstig gebruik.

Een project opslaan

Fotoboek ontworpen

Om je project op te slaan, klik je gewoon op de knop Opslaan in het bovenste menu van de Online Designer. Er verschijnt een venster waarin je wordt gevraagd een naam voor je project in te voeren. Zodra je de gewenste naam hebt ingevoerd, klik je op Opslaan. Als je project al eerder is opgeslagen, wordt door op Opslaan te klikken hetzelfde venster geopend met de bestaande projectnaam. Klik nogmaals op Opslaan om de wijzigingen die je hebt gemaakt op te slaan. Als je de naam wijzigt, bijvoorbeeld door een nummer zoals 02 toe te voegen, dan wordt er een kopie van het project gemaakt met de nieuwe naam.

Venster Project opslaan

Menu Projecten

Al je opgeslagen projecten kunnen eenvoudig worden beheerd in het menu Projecten. Je kunt dit menu openen door te klikken op de corresponderende knop in het bovenste menu van de Online Designer of vanuit het linkermenu nadat je bent ingelogd.

Projecten map

Elk project wordt weergegeven met details over de status, productinformatie en de titel waaronder het is opgeslagen. Als je een project selecteert, verschijnt er aan de rechterkant een kolom met verschillende managementopties. Als je op Project bewerken klikt, kun je het project openen in de Online Designer. Je kunt het project ook toevoegen aan de winkelwagen, de instellingen wijzigen, dupliceren, converteren naar een ander artikel, verwijderen en nog veel meer. Deze en nog veel meer functies zijn beschikbaar met een Photo Portal account. Hiermee heb je toegang tot gratis opslagruimte, kun je projecten en foto's delen, feedback krijgen, een profielpagina maken en zelfs geld verdienen met je fotowerk. Om alle beschikbare accountopties en voordelen te ontdekken, raden we je aan Saal Photo Portal te bezoeken.

Weergegeven instellingen en functies

Om gemakkelijk specifieke projecten te vinden, kun je het zoekvak bovenaan gebruiken en filters en sorteeropties toepassen door op het filterpictogram naast het zoekvak te klikken.

Zoekvak en filteropties

Mappen voor projecten

Om je werk effectief te organiseren, kun je je projecten in mappen indelen. Om een nieuwe map te maken, klik je op Toevoegen en selecteer je Nieuwe map. Voer een naam naar keuze in en klik op Maken. De map verschijnt in het menu Projecten. Als je een project naar een map wilt verplaatsen, klik je gewoon op het pictogram met de drie puntjes naast het project om de opties weer te geven, of selecteer je het project om de details en functies in de rechterkolom weer te geven. In het gedeelte Functies vind je een knop Verplaatsen naar. Als je hierop klikt, worden de aangemaakte mappen weergegeven, zodat je het project naar een van deze mappen kunt verplaatsen.

Project geselecteerd om te worden verplaatst naar een map

Als je een map selecteert, worden de projecten in die map getoond. Eenmaal in een map kun je met de knop Toevoegen submappen maken om je organisatiestructuur te verbeteren.

Binnen een map met mapopties

Als je op de knop met drie puntjes naast de map klikt, verschijnt er een menu waarmee je de map kunt verplaatsen naar een andere locatie, de map een andere naam kunt geven of kunt verwijderen.

Projecten delen

Een van de voordelen van het gebruik van de Online Designer en het hebben van een account is de mogelijkheid om je fotoprojecten met anderen te delen. Zo kun je feedback krijgen. Om een project te delen, ga je naar je projectmap en selecteer je het project dat je wilt delen. Klik op Instellingen delen in de rechterkolom om de opties voor delen te openen.

Project geselecteerd in de projectmap

Vanuit de Online Designer vind je de knop Delen in het bovenste menu. Dit toont het venster Project opslaan, gevolgd door het venster Instellingen delen om het delen te activeren.

Instellingen delen uitgeschakeld

Zodra het delen is geactiveerd, verschijnen er verschillende opties waarmee je kunt aanpassen hoe je je project deelt.

Instellingen delen

Je kunt je gedeelde project beveiligen met een wachtwoord. Je moet het wachtwoord handmatig delen met gebruikers om ze toegang te geven. De gedeelde link naar je project is hier beschikbaar, zodat je het kunt kopiëren, openen of e-mailen. Als je contacten in je account hebt, kun je het project direct met hen delen door te klikken op Delen met contacten. Je kunt ook een gedeelde titel en beschrijving invoeren, vertalingen toevoegen en het project zelfs publiceren op je profielpagina als je dat wilt.

Gedeeld project

Klik na het configureren van de instellingen voor delen op Opslaan. De status van je project wordt bijgewerkt naar Gedeeld in je projectmap. Je kunt het delen van het project op elk moment stoppen door naar Instellingen delen te gaan en Delen activeren te deselecteren.

Verwijderde projecten terughalen uit de prullenbak

Als je een online project in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kun je het terughalen. Hiervoor moet je ingelogd zijn. Eenmaal ingelogd ga je naar de map Projecten. Klik op de filterknop in de rechterbovenhoek en selecteer Verwijderde weergeven.

Filteropties

Je prullenbak wordt geopend en bevat alle verwijderde projecten van de afgelopen 30 dagen. Klik op het project dat je wilt herstellen. Als een project is geselecteerd, verschijnt er rechts een kolom met twee functies:
Elementen herstellen brengt het geselecteerde project terug naar het menu Projecten.
Onherroepelijk verwijderen verwijdert het geselecteerde project definitief uit de prullenbak en maakt de bijbehorende opslagruimte vrij.

Prullenbakmap en hersteloptie

Als je bovendien op de knop Prullenbak leegmaken klikt, worden alle projecten in de prullenbak permanent verwijderd.
Om terug te keren naar je map Projecten klik je op het kruisje in het Filter: Toon verwijderd.