Kaarten

Kaarten

In het menu Kaarten vind je verschillende kaartopties. Kies een kaartthema om Ontwerplijnen te gebruiken waarmee je snel een persoonlijke kaart kunt maken. Als je een Kaarten, Ansichtkaarten of Mini-leporello kiest, ontwerp je deze op dezelfde manier als andere fotoproducten met de Online Designer.

Kaarten Product keuzemenu

Thema Kaarten

Na het selecteren van een kaartthema zoals Bruiloft, Baby, Doop, Verjaardag, Kerstmis of Communie, wordt de configurator geopend. Deze toont specifieke Ontwerplijnen gebaseerd op het gekozen thema. Elke Ontwerplijn biedt lay-outs in een consistente stijl en samenstelling. Je kunt deze later in de Designer wijzigen.

Configurator trouwkaarten

In het menu aan de rechterkant vind je de configuratietools. Kies het type kaart dat je wilt afdrukken. Selecteer onder Aantal bestellen het gewenste aantal kaarten dat je wilt bestellen. Je kunt ook een specifieke hoeveelheid kiezen door Aangepast te selecteren en de gewenste waarde in te voeren. De bestelde hoeveelheid kan later worden gewijzigd. Als je de optie Gratis monster selecteert, ontvang je een gratis voorbeeldkaart met een SAMPLE watermerk nadat je je ontwerp hebt voltooid en je bestelling hebt geplaatst. Zo kun je de configuratie controleren en ervoor zorgen dat het eindresultaat aan je verwachtingen voldoet voordat je een grotere bestelling plaatst.
Kies onder Papiersoort het papier voor je kaart. Een envelop is al inbegrepen. Met de optie Speciale afwerking kun je een speciaal afwerkingseffect activeren. Eenmaal geactiveerd kan deze speciale afwerking worden toegepast op tekst in de ontwerper door de speciale kleur te selecteren. Het voegt een elegant reliëf en een unieke afwerking toe aan het toegepaste object.

Speciale afwerking goud

Als je klaar bent met het configureren van de kaart, klik je op Ontwerpen. De Designer wordt geopend met de geconfigureerde kaart en een standaard lay-out uit de geselecteerde ontwerplijn. Je kunt een andere lay-out selecteren in het menu aan de rechterkant. Als je op het vak Ontwerplijnen klikt, worden alle ontwerplijnen voor het geselecteerde thema weergegeven. Je kunt op elk moment overschakelen naar een andere ontwerplijn.

Standaard lay-out in de online ontwerper

Net als bij andere fotoproducten worden de lay-outs bijgewerkt wanneer je foto's aan je kaart toevoegt. De lay-outs tonen dan sjablonen met afbeeldingsvakjes die overeenkomen met het aantal foto's dat je hebt toegevoegd. Selecteer de lay-out van je voorkeur. Pas de objecten in de geselecteerde lay-out aan - voeg filters, randen en schaduwen toe, verander de positie of voeg clipart, tekst, achtergronden of opvulvakken toe of verwijder ze. Zie het gerelateerde artikel voor meer informatie.

Kaarten zonder thema

Als je Kaarten selecteert in het venster Productkeuze, wordt de Kaartconfigurator zonder thematische ontwerplijnen weergegeven. Zodra de kaart is geconfigureerd, wordt door het klikken op de knop Ontwerpen een venster geopend met de ontwerplijnen van de online ontwerper waaruit je kunt kiezen. Zodra je een keuze hebt gemaakt, opent de online ontwerper een lege kaart die je helemaal opnieuw kunt ontwerpen. De ontwerpregel wordt geselecteerd in het menu Ontwerpen en de lay-outs worden dienovereenkomstig weergegeven. Net als bij de andere producten kun je een andere ontwerplijn kiezen, de lay-out selecteren die je het mooist vindt, de objecten in de lay-out wijzigen, aanpassen of verwijderen, of de kaart helemaal opnieuw ontwerpen.

Kaarten geopend in designer

Type kaarten

In de configurator kun je kiezen uit verschillende soorten kaarten.

De Kaarten hebben geen vouwen en bestaan uit één pagina. Ontwerp de voor- en achterkant door deze te selecteren in het onderste menu van de software.

Kaarten in online ontwerper

De Gevouwen kaart (links-rechts) heeft een vouw naar links. In het onderste menu vind je twee ontwerpgebieden genaamd Buiten en Binnen, elk verdeeld in twee pagina's. De voor- en achterkant staan in het gebied Outside.

Gevouwen kaart links-rechts in online ontwerper

De gevouwen kaart (up-down) heeft een neerwaartse vouw. In de Designer wordt deze weergegeven door drie ontwerpbare gebieden in het onderste menu: Voorkant, Achterkant en Binnenkant, overeenkomend met de twee binnenpagina's.

Omlaag gevouwen kaart in online ontwerper

De dubbelgevouwen kaart heeft twee vouwen, aangegeven met lijnen in de software. De kaart is verdeeld in twee ontwerpgebieden, die in het onderste menu kunnen worden geselecteerd als Voorkant en Achterkant. Elk gebied is verder verdeeld in drie zijden, met corresponderende namen bovenaan. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het ontwerpen.

Dubbelgevouwen kaart in online ontwerper

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: