Ontwerpmodi voor Fotoboeken

Ontwerpmodi voor Fotoboeken

Als je een Fotoboek maakt met de Online Designer, kun je kiezen uit verschillende ontwerpmodi. Deze modi bieden specifieke manieren om te beginnen met het ontwerpen van je product en bieden geautomatiseerde hulpmiddelen voor een snel en handig ontwerpproces. Er zijn ook ontwerpmodi beschikbaar voor kalenders. Na het selecteren van je product en het configureren van de materiaalopties, krijg je drie ontwerpmodi om uit te kiezen, afhankelijk van je tijd en ontwerpvoorkeuren:
De modus Fotoboek in één minuut ontwerpt het product automatisch en stelt je in staat om wijzigingen aan te brengen zodra het initiële ontwerp klaar is.
In de AutoLayout modus kun je afbeeldingen één voor één op de pagina's plaatsen met behulp van de online ontwerper.
Met de PDF Upload modus kun je een Fotoboek uploaden dat al ontworpen is met externe software. Ga voor meer informatie naar de Professional Zone.

Ontwerpmodi

Fotoboek in één minuut

Deze modus is perfect voor degenen die snel en gemakkelijk een Fotoboek willen ontwerpen. Als je deze modus selecteert, verschijnt er een venster met verschillende ontwerplijnen waaruit je kunt kiezen. Je kunt ze filteren op categorie in de linkerbovenhoek. Elke ontwerplijn past cliparts en achtergronden toe op je Fotoboek om een samenhangende stijl te creëren. Klik op een lijn om deze te selecteren.

Ontwerplijnen voor bruiloften

Vervolgens moet je de foto's selecteren die je in je Fotoboek wilt opnemen. Door op Afbeeldingen toevoegen te klikken, kun je foto's uploaden vanaf je lokale apparaat of andere online bronnen. De foto's worden in dezelfde volgorde ingevoegd als ze worden toegevoegd. Zorg er dus voor dat je ze toevoegt in de volgorde waarin je ze in je Fotoboek wilt hebben. Klik op Volgende als je je selecties hebt gemaakt.

Afbeeldingen toevoegen opties

Er verschijnt een venster met een aanbevolen aantal pagina's op basis van het aantal foto's dat je hebt geselecteerd. Je kunt het aantal pagina's onderaan handmatig wijzigen. Extra pagina's kunnen later in de online ontwerper worden toegevoegd of verwijderd. Zodra je het gewenste aantal pagina's hebt ingesteld, klik je op Selecteren. De online ontwerper zal automatisch je Fotoboek maken volgens de parameters die je hebt geselecteerd. Eenmaal gemaakt, is het noodzakelijk om alle pagina's te controleren om er zeker van te zijn dat alles naar wens is en om eventuele wijzigingen aan te brengen.

Fotoboek gemaakt met de optie Fotoboek in één minuut

Het is mogelijk om alle reeds geplaatste objecten en afbeeldingen te wijzigen, meer toe te voegen of te verwijderen. Je kunt ook tekst toevoegen door te klikken op de knop Tekst toevoegen in het bovenste menu of in de kolom Lay-out aan de rechterkant en een andere lay-out te selecteren die deze tekst bevat. Het is zelfs mogelijk om de ontwerplijn van de weergegeven lay-outs te veranderen door het vak Ontwerpen te openen en een andere te selecteren.
Om door de pagina's te navigeren gebruik je het menu Pagina's onderaan. Pagina's die rood gekleurd zijn, geven aan dat ze nog niet bekeken zijn, dus zorg ervoor dat je alle pagina's goed bekijkt. Je kunt pagina's toevoegen of verwijderen met de knoppen aan de linkerkant en de volgorde wijzigen door een pagina te selecteren en naar de gewenste positie te slepen.

AutoLayout

In deze modus wordt het Fotoboek pagina voor pagina ontworpen met behulp van de Online ontwerper. Als je deze modus hebt geselecteerd, moet je een ontwerplijn selecteren waarop de voorgestelde lay-outs worden gebaseerd. Vervolgens selecteer je het aantal pagina's dat je in je fotoboek wilt, waarbij je er rekening mee moet houden dat je later in de ontwerper pagina's kunt toevoegen of verwijderen. Zodra je het aantal pagina's hebt geselecteerd, klik je op de knop Selecteren om verder te gaan. De Online ontwerper opent het Fotoboek volgens jouw specificaties en presenteert je lege pagina's, klaar om ontworpen te worden.

Fotoboek met lege pagina's

Om foto's aan je Fotoboek toe te voegen, moet je ze eerst aan het project toevoegen. Klik op Afbeeldingen toevoegen en selecteer foto's van je lokale apparaat of online bron. Deze foto's verschijnen in de linkerkolom, klaar om aan je fotoproduct te worden toegevoegd. Zie het gerelateerde artikel voor meer informatie. Zodra de foto's zijn toegevoegd, zijn er twee manieren om ze in je Fotoboek te plaatsen.

1. Afbeeldingen invoegen

Om afbeeldingen in je fotoproduct te plaatsen, selecteer je de gewenste afbeeldingen in de linkerkolom. Onderaan verschijnt een menu met de optie Afbeelding invoegen. Als je op deze optie klikt, worden de afbeeldingen in het Fotoboek geplaatst volgens een voorgestelde lay-out. Je kunt zoveel foto's invoegen als je wilt en de online ontwerper past de lay-out automatisch aan. Hoewel een automatische lay-out is toegepast, heb je de flexibiliteit om een andere lay-out te kiezen in de rechterkolom en zelfs de ontwerpregel te wijzigen.

Drie afbeeldingen geplaatst met AutoLayout

Alle geplaatste objecten en afbeeldingen kunnen vrij worden verplaatst en gewijzigd. Je kunt ook tekst toevoegen door op Tekst toevoegen te klikken. Zodra een van deze acties is uitgevoerd, wordt de AutoLayout-functie echter uitgeschakeld, zodat je de objecten handmatig kunt ontwerpen en plaatsen volgens jouw voorkeuren.

2. Afbeeldingen slepen

Als je een afbeelding naar het Fotoboek sleept, zie je de optie Als achtergrond. Als je de afbeelding daar neerzet, wordt deze als achtergrond in het Fotoboek geplaatst, zodat beide pagina's bedekt zijn. Als er al foto's zijn geplaatst, zie je daarboven de optie Afbeelding vervangen. Als je de afbeelding op deze optie laat vallen, wordt de bestaande afbeelding vervangen door de nieuwe.

Afbeelding verslepen

Als alternatief, als je de afbeelding rechtstreeks op de pagina sleept, wordt deze geplaatst waar je hem hebt neergezet, zonder bestaande elementen te beïnvloeden. De afbeelding moet op de juiste manier worden geplaatst, handmatig of door een lay-out te selecteren in het menu aan de rechterkant.