Professionals

Let op de volgende gegevens:

 • Gebruik altijd sRGB voor uw gegevens.
 • U kunt pdf- of jpg-bestanden uploaden in de Webshop.
 • Plaats de elementen niet direct op het afloopgebied. Met andere woorden: bedek de gehele pagina of houd circa 1 cm afstand tot het afloopgebied. Anders kunnen er wazige randen ontstaan of worden belangrijke elementen afgesneden.
 • Lettertypes: Houd er rekening mee dat alle lettertypes altijd moeten zijn geïntegreerd in het pdf-bestand. U kunt ze ook converteren in paden.
 • Minimale lettergroottes: Houd er rekening mee dat de lettergrootte verschilt per lettertype. Sans-serif lettertypes, regulier of vet, moeten minimaal 8 pt zijn (gemeten met het lettertype Arial), terwijl serif lettertypes minimaal 10 pt moeten zijn (gemeten met Times New Roman).
  Als het gewicht van een lettertype “Light” is, moet de lettergrootte minimaal 12pt zijn. Als lichte tekst op een donkere achtergrond wordt gebruikt, moet de lettergrootte minimaal 14pt zijn.
 • Lijndikte: De lijndikte van de regels mag niet minder zijn dan 1pt.
 • Laat geen register- of kniptekens achter.
 • Het gespecificeerde aantal pagina's is niet inclusief de cover (de voor- en achterkant van de cover).
 • De waarde van het afloopgebied en de gezamenlijke ruimte wordt altijd toegepast op één pagina. Daarom moet u daar rekening mee houden voor elke pagina van een kalender en in fotoboeken (bijv. waarde x 2 voor links en rechts).
 • Voor de gehele cover van het fotoboek (voor- en achterkant) is slechts één pdf nodig.
 • De binnenkant van de voor- en achterkant van de cover wordt ook gedrukt. Als u wilt dat deze wit is, laat dan de eerste pagina van de eerste spread en de laatste pagina van de laatste spread leeg. (Het fotoboek begint meteen met de eerste spread.)
 • Pdf-bestanden moeten zijn geoptimaliseerd in Adobe Acrobat Pro (zie de onderstaande instructies).
 • Er is geen exacte limiet van de bestandsgrootte. Als uw bestand te groot is, neemt u contact op met onze support.
 • Voordat u de bestelling plaatst, controleert u alle pagina's nog eens extra. In geval van problemen neemt u contact op met onze support. U kunt alle gegevens op volledig scherm controleren. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in het product als deze al zichtbaar zijn in het voorbeeld.

Tips voor professionals:

PDF-Exporteren (aanbevolen bij het gebruik van InDesign en QuarkXPress): Wij raden u aan om voor het exporteren van uw PDF-Export bestand, altijd de optie  "Afrdukken met hoge kwaliteit" in te stellen. Bij de optie "Uitvoer" dient u het bestaande "Doel" op RGB-werkruimte - sRGB IEC61966-2.1 om te zetten (bekijk screenshot hieronder). Wanneer u met een layout-programma zoals QuarkXPress of InDesign de optie „Pagina's naast elkaar“ (bij fotoboeken) gebruikt, moet u erop letten dat bij het exporteren vanuw PDF het vinkje „Spread“ (QuarkXPress = spread) heeft geactiveerd. Houd er rekening mee dat het vinkje voor Gebruik bleed-instellingen voor het document; als u met onze sjablonen werkt (zie onderstaande schermafbeelding). Het is belangrijk dat wij uw PDF (uw spread) als één enkele bladzijde ontvangen. U moet de volgende PDF´s (Cover-spread en binnenkant-spread) niet als 1 bestand samenvoegen, maar als  2 afzonderlijke PDF´s uploaden.

A.u.b. optimeer uw PDF-bestand voordat u deze upload. Optimeer om uw bestandsgrootte te reduceren. Converteer om eventuele problemen bij het uploaden van de maskers, transparanties en metagegevens voor te zijn.

Photos
Afloop (voor PDF-export): Vink het vakje aan onder "Marks and bleed" in het PDF-exportveld voor "Use Document Bleed Settings" als u de afloop al eerder in het document heeft aangegeven.
Photos

Adobe PDF-voorinstellingen: Om problemen met de productie van afdrukbare gegevens te voorkomen, bieden we u ook een PDF-export van onze Saal Digital-taakopties om geheel gratis te downloaden. U kunt deze gebruiken voor alle versies van InDesign. Download de taakopties hier en installeer ze op uw computer.

Om de taakopties te laden in InDesign of Photoshop, klikt u op Bestand en onder Adobe PDF-voorinstellingen selecteert u Definiëren. Klik vervolgens op Laden en selecteer de Saal Digital-taakopties op de opgeslagen locatie op uw computer.

Nu kunt u het Saal Digital-profiel selecteren onder Adobe PDF-voorinstellingen en vervolgens uw PDF exporteren.

Photos