Galerij instellingen

Galerij instellingen

In dit menu kun je de presentatie van je galerij configureren.
Eerst vind je de basisinstellingen waar je de titel kunt wijzigen, een beschrijving kunt toevoegen met persoonlijke stijlen zoals vet, onderstrepen, cursief, nummers en opsommingstekens en een fotografietype kunt kiezen voor je galerij. Houd er rekening mee dat deze gegevens voor intern gebruik zijn. Standaard worden ze gekopieerd als de Titel en Beschrijving van je gedeelde link, maar je kunt deze informatie overschrijven in je gedeelde link in het menu Deelinstellingen.
Lees voor meer informatie het artikel Instellingen delen.

Type fotografieSelecteer het type foto's in je galerij.
Datum fotoshootJe kunt de datum invoeren waarop de foto's zijn gemaakt.
Begin met publicerenU kunt invoeren wanneer u wilt beginnen met het delen van de galerij.
Einde publicatie. Voer in wanneer je wilt stoppen met het delen van de galerij.
E-mail workflow. Je kunt een e-mailworkflow selecteren die je eerder hebt ingesteld. Zie het artikel E-mailworkflow voor meer informatie.

Galerij instellingen menu

Hieronder vind je verschillende instellingen voor je galerij. Je hebt de optie om een afbeelding te tonen als header van je galerij, die zichtbaar zal zijn bovenaan de gedeelde link van de galerij.

Galerij

Als je wilt, kun je de optie activeren om deze headerafbeelding alleen voor die functie te gebruiken en niet in je galerij te tonen.

Toon titelafbeelding optie

Foto's in een galerij kunnen een titel en beschrijving bevatten. Deze kunnen worden toegevoegd bij het selecteren van een foto, in de rechterkolom. Je kunt de optie activeren om de titel en beschrijving van de foto weer te geven in je gedeelde galerij.

Fototitel op galerij optie

Je kunt in dit gedeelte ook de functies Watermerk, Opmerking en Feedbackknop activeren. Raadpleeg de bijbehorende inhoud voor meer informatie over deze opties.
Na deze opties vind je de hulpmiddelen om het uiterlijk van je galerij aan te passen.

Weergave opties

Je hebt zelfs de optie om de weergavemodus op mobiele apparaten onafhankelijk te selecteren.

Mobiele weergave

Zodra je klaar bent met het configureren van je galerijinstellingen, klik je op Opslaan.

Afbeeldingsinstellingen

Wanneer je een foto in een galerij selecteert, verschijnt er een rechterkolom met informatie en functies met betrekking tot die specifieke foto, als volgt verdeeld in tabbladen:

Afbeeldingsinstellingen in de rechterkolom

Functies
Opmerking:: Open een commentaarvenster om bestaande opmerkingen te bekijken en nieuwe toe te voegen. De galerijinstellingen moeten commentaar toestaan en de galerij moet worden gedeeld zodat andere gebruikers commentaar kunnen toevoegen.
Kopiëren: Met deze knop kun je de geselecteerde foto dupliceren in een andere galerie of subgalerie die al is aangemaakt.
Verplaatsen naar: Gebruik deze functie om de geselecteerde afbeelding te verplaatsen naar een andere, reeds aangemaakte galerie of subgalerie en deze te verwijderen uit de huidige.
Afbeeldingslink kopiëren: Als je op deze knop klikt, kopieer je de gedeelde link voor die specifieke foto, die je vervolgens kunt plakken en delen als dat nodig is. Merk op dat de galerij delen moet toestaan om deze link te laten werken.
Onderschrift maken (voor tentoonstellingen): Gebruik deze optie om een afdrukbare QR-kaart te maken die bij het scannen linkt naar de specifieke foto. Merk op dat de instellingen voor delen ingeschakeld moeten zijn om dit te laten werken. Bovendien, als de galerie is ingesteld voor verkoop, kan de foto direct beschikbaar worden gemaakt voor aankoop door te scannen, volgens de ingestelde configuratie.
Verwijderen: Hiermee verwijder je de foto uit je galerie.

Details
Algemene info: De aanmaakdatum, bestandsgrootte, afmetingen en informatie over de laatste bestelling worden bovenaan de kolom weergegeven. Je kunt de bestandsnaam van de foto wijzigen door op het moersleutelpictogram te klikken. Let op: punten zijn niet toegestaan in de bestandsnaam.
Titel: In dit veld kun je je foto een titel geven.
Beschrijving: : In dit veld kun je een beschrijving voor je foto invoeren.

Verkoop
Commerciële statistieken: Toont informatie over het aantal keer dat de foto is gekocht en de opbrengst (indien van toepassing), samen met de weergave voor de specifieke foto.
Verkoopprijslijst: De optie Gebruik prijslijst uit galerie is standaard aangevinkt. Dit betekent dat als de galerie is ingesteld voor verkoop, de foto de prijslijst van de galerie overneemt. Je kunt dit vak echter gebruiken om een alternatieve prijslijst voor de specifieke foto te selecteren.

Vergeet niet om op Wijzigingen opslaan te klikken als je klaar bent.

Galerij hoofdafbeelding configureren

Binnen een galerij zul je zien dat er een vooraf geselecteerde afbeelding in de rechterkolom staat. Deze afbeelding wordt standaard gebruikt als koptekst van je galerij zodra deze gedeeld wordt.

Hoofdafbeelding galerij

Je kunt een andere afbeelding kiezen door op Wijzig hoofdafbeelding te klikken. Er verschijnt een venster waarin je een andere afbeelding uit de galerij kunt selecteren, of een andere afbeelding kunt uploaden om als hoofdafbeelding van je galerij te gebruiken.

Foto hoofdafbeelding opties

Je kunt ook aanpassingen maken aan de hoofdafbeelding van je galerij door op Afbeelding bewerken te klikken.

Galerij hoofdafbeelding bewerken

Als je galerij al gedeeld is en je opent de gedeelde link, dan zie je de hoofdafbeelding van je galerij als header van je galerij.

Galerij met hoofdafbeelding

Je hebt de optie om de koptekst van je galerij te verwijderen als je dat wilt. Om dit te doen, moet je de Galerij instellingen van je galerij openen en Toon hoofdafbeelding uitschakelen. In de Galerij instellingen kun je ook de optie Hoofdafbeelding alleen als koptekst activeren, zodat de hoofdafbeelding alleen als koptekst van je galerij werkt.

Optie Hoofdafbeelding alleen als koptekst