De verschillende soorten ophangingen voor uw wanddecoratie

Ervaar op deze pagina meer over onze verschillende soorten ophangingen. Lees met welke concepten deze compatibel zijn en vindt gedetailleerde montage-instructies om uw wanddecoratie goed op te hangen. De standaard ophanging kunt u tevens afzonderlijk passend voor uw project na-bestellen.

Standaard ophanging

Standaard ophanging

Met de standaard ophanging kunt u uw wanddecoratie snel en ongecompliceerd ophangen. Uw moet de ophanging alleen nog maar aan uw wanddecoratie plakken.

 • vanaf de voorkant niet zichtbaar
 • standaard-ophanging inclusief afstandhouders worden met uw bestelling meegeleverd en kunt u eenvoudig zelf monteren
 • alleen voor binnengebruik
 • voor geselecteerde formaten verkrijgbaar
 • spijkers/schroeven voor het ophangen zijn niet inbegrepen

Montagehandleiding

Anleitung Standardaufhängung

Trekt u de beschermfolie van de standaard ophangingen af en bevestig de plaatjes in de gewenste afstand op de achterkant van uw wanddecoratie. Het is raadzaam om het oppervlak van te voren schoon te maken. Drukt u de ophangingen ca. 10 seconden goed aan en plakt u vervolgens de kleine afstandhouders op. 

Afhankelijk van de aard van uw muur, kunt u uw afbeelding gemakkelijk met twee spijkers of schroeven ophangen.

Aluminium profiel-ophanging

Profiel_ophanging

De voorgemonteerde profiel-ophanging heeft een afstand van ca. 1 cm tot de wand. Met deze ophanging krijgt uw wanddecoratie een "zwevende look".

 • vanaf de voorkant niet zichtbaar
 • voor alle formaten verkrijgbaar
 • alleen voor binnengebruik
 • profiel-ophanging voorgemonteerd
 • spijkers/schroeven voor het ophangen zijn niet inbegrepen

Montagehandleiding

Profil-Aufhängung

Met de profiel-ophanging, bevestigt u uw muurschildering snel en eenvoudig aan de muur. U heeft slechts twee spijkers of schroeven nodig (afhankelijk van de toestand uw muur) waarop u de rails direct aan ophangt. Oogjes of soortgelijke montage zijn daarom overbodig. 

Wie van een edele "galerie- of museum-look" houdt, kan zijn wanddecoratie met profiel-ophanging natuurlijk ook met behulp van een kabel systeem ophangen. Haak het spankabel systeem onder de rail en bevestig het andere uiteinde aan het plafond of de wand. Ook uitermate geschikt voor tentoonstellingen! 

Afstandhouders

Afstandhouders

De voorboringen zijn al in uw wanddecoratie voorhanden. U hoeft de schroeven alleen nog maar te bevestigen.

 • afstandhouders worden voor zelfmontage meegeleverd
 • de koppen van de schroeven zijn vanaf de voorkant zichtbaar
 • voor geselecteerde formaten verkrijgbaar

Montagehandleiding

Schraubhalterung

De afstandhouders in edele metaal-look zijn uitermate geschikt als ophanging voor o.a. buitengebruik. U heeft vier voorboringen/gaten in de muur voor de bevestiging nodig. De koppen van de schroeven worden daaarbij op het voorpaneel geschroefd en zijn daarmee vanaf de voorkant zichtbaar. Een bijzonder indrukwekkende wijze om te bevestigen! 

Canvas na spannen

Canvas na spannen

Mocht de spanning van uw canvas doek na verloop van tijd niet meer strak om de lijst zitten, dan kunt u met de vier meegeleverde spieën deze eenvoudig zelf weer na spannen. Tikt u de spieën gelijkmatig in de hoeken met de voorgemonteerde sleuven en u zult merken dat het doek weer op de juiste spanning komt.

Canvas met baklijst

Schattenfugenrahmen

Met uw bestelling ontvangt u twee hoekophangingen en 10 schroeven evenals vier afstandhouders van vilt. Plakt u de vier vilt-afstandhouders op de vier hoeken en bevestigt u de ophanging met de meegeleverde schroeven aan uw foto op canvas met baklijst. Afhankelijk van de toestand van uw wand gemakkelijk met behulp van 2 schroeven of spijkers (niet meegeleverd) aan de muur ophangen.