Saal Digital-videotutorials

Leer stap voor stap Saal Digital kennen


Handleiding Saal Digital-fotoboek

Deze tutorial biedt een stap-voor-stap handleiding voor het maken van uw ontwerp met de Saal Design Software - van het openen van het programma tot het bestellen van het fotoboek. Duik in de Saal Digital-product wereld en maak kennis met het fotoboek en de vele configuratiemogelijkheden.

Handleiding OneMinute-fotoboek

Leer hoe u snel een fotoboek maakt met de OneMinute Fotoboek-functie. Eenmaal gemaakt, kunt u wijzigingen aanbrengen en uw boek verfijnen. U kunt deze ontwerpoptie vinden in de Saal Design Software en in onze webshop.

Handleiding AutoLayout-fotoboek

De AutoLayout-functie in de Saal Digital Software biedt de perfecte mix van ontwerpvrijheid en automatisering voor een volledige op maat gemaakt fotoboek. Ontdek hoe de AutoLayout-functie u kan helpen bij het ontwerpen van uw eigen fotoboek. 

 

 

Gepersonaliseerde kaarten ontwerpen

Er is niets zo leuk als uw dierbaren met een originele kaart verrassen. Of het nu gaat om een bruiloft, communie, verjaardag of gewoon als bedankje. In de video van vandaag laten we u zien hoe u snel en eenvoudig indrukwekkende kaarten kunt ontwerpen.

Creëer en formatteer gepersonaliseerde tekst

In deze korte video laten we u zien hoe u met onze Saal Design Software gepersonaliseerde teksten kunt maken. U leert alle mogelijkheden van onze teksttool kennen, zodat u altijd precies kunt vinden wat u zoekt.

Veranderen van ontwerplijnen

In deze één minuut durende video laten we u zien hoe u de ontwerplijnen in onze Saal Design Software kunt aanpassen. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan designlijnen en gebruik maken van de mogelijkheden die onze designlijnstool biedt om uw persoonlijke fotoboek perfect aan te vullen.

Een fotoboek samenstellen in de Saal Design Software

In deze video leggen we uit hoe u een fotoboek in de Saal Design Software configureert. Verschillende formaat opties en keuzes voor de omslag en binnenpagina's maken het mogelijk om uw fotoboek te personaliseren. 

Tekst op de rug van het boek plaatsen

In deze snelle tutorial leert u met één klik uw tekst op de rug van uw fotoboek te plaatsen met behulp van de Saal Design Software.

Gebruik uw eigen lettertypen

Hoewel de Saal Design Software veel lettertypen heeft die geschikt zijn voor elke gelegenheid, wilt u soms uw eigen lettertype gebruiken. In deze snelle tutorial leggen we uit hoe u fonts uit het besturingssysteem laadt en toepast op uw project.

Foto op aluminium en foto op geborsteld aluminium

Het kiezen van het juiste oppervlak voor uw beelden is belangrijk. In deze video leert u de essentiële verschillen kennen tussen onze foto op aluminium en foto op geborsteld aluminium.

Inspiratie voor coverdesign: een prachtige dag

Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het gaat om het ontwerp van de omslag en de achterkant van het fotoboek. In deze video bekijken we een van hen.

Wist u dat...? Tijdens het ontwerpen kunt u ook de instellingen van uw fotoboek wijzigen

Vaak zit u al midden in het fotoboekontwerp wanneer u merkt dat u wilt overschakelen naar een ander albumformaat, covertype of paginanummer. Geen probleem! In deze video laten we zien hoe u de instellingen van je fotoproduct kunt veranderen, ook als u in de Saal Design Software  al bent begonnen bent met ontwerpen.

Inspiratie voor het coverontwerp - "Mijn beste vriend"

Geen ontwerpideeën voor de omslag en achterkant van uw volgende fotoboek? Geen probleem, in deze video laten we u een voorbeeld zien van hoe u de cliparts van onze software kunt gebruiken om uw volgende fotoboek meer expressie en een origineel tintje te geven.

Ontwerptips voor achtergronden

In deze video geven we u enkele ontwerptips om bij het ontwerpen van fotoboeken het meeste uit uw achtergronden te halen.

Inspiratie voor het ontwerpen van albumcovers - "Mijn zomervakantie"

Geen ontwerpideeën voor de omslag van uw volgende fotoboek? Geen probleem, in deze video laten we zien hoe u een collage kunt combineren met een zomers patroon. Doe inspiratie op voor uw volgende vakantiealbum!

Ontwerptip - gebruik van cliparts

In deze video geven we u enkele ontwerptips om het meeste uit de gratis cliparts in onze Saal Design Software te halen.

Inspiratie voor het coverdesign - "Oranje wereld".

Geen ontwerpideeën voor de omslag en de achterkant van uw volgende fotoboek? Geen probleem, in deze video laten we u  een voorbeeld zien waarin rekening wordt gehouden met het project en de fotograaf zelf.

Wist u dat...? - U uw foto's ook in de Saal Design-software kunt bewerken?

In onze software kunt u kleurcorrecties aanbrengen op uw foto's, zoals helderheid, verzadiging, contrast en nog veel meer ...

Inspiratie voor het coverdesign - "Fotografenportfolio"

Geen ontwerpideeën voor de omslag van uw volgende fotoboek? Geen probleem, in deze video laten we u een leuke manier zien om de omslag van uw portfolio te ontwerpen. Terwijl we de meest indrukwekkende foto's op de voorkant gebruiken, plaatsen we alleen de handtekening van de fotograaf op de achterkant van de omslag.

ICC-profielen gebruiken in Photoshop

We verduidelijken alle vragen over het gebruik van ICC-profielen, die gebruikt kunnen worden om het geselecteerde oppervlak op het scherm te simuleren. Zo kunt u van tevoren zien hoe de foto er op het geselecteerde papier of oppervlak zal uitzien en heeft u volledige controle over instellingen zoals kleur en helderheid.

Inspiratie voor het omslag ontwerp - "Mooiste herinneringen".

We weten dat u soms wat inspiratie nodig hebt om uw fotoboekcovers te ontwerpen. Maak u geen zorgen, in deze video laten we u een perfect voorbeeld zien voor de kerstperiode. We hebben een stervormig hoesje ontworpen en gecombineerd met een textuur op de rug en de achterkant van ons fotoboek.

10 Tips voor het perfecte fotoboek

Er zijn geen grenzen aan uw creativiteit bij het maken van een fotoboek, maar deze tips kunnen u helpen bij het maken van het perfecte fotoboek. Ontdek nu de 10 kernpunten die volgens ons belangrijk zijn om het best mogelijke resultaat te bereiken bij het ontwerpen van een fotoboek.

Inspiratie voor het coverdesign - "Vrienden voor altijd"

Geen ontwerpideeën voor de omslag van uw volgende fotoboek? In dit voorbeeld laten we u zien hoe enkele geselecteerde afbeeldingen als kleine samenvatting van de verhalen in uw fotoboek kan dienen en tegelijkertijd het verhaal op een aantrekkelijke manier kan vertellen.

Zo gebruikt u de invoerfunctie en het raster

Wilt u uw foto's bij het maken van een fotoboek precies plaatsen? In deze korte video laten we u de automatische invoerfunctie en het raster zien. Deze twee functies helpen u om elementen zoals afbeeldingen, tekstvelden en cliparts op de afzonderlijke pagina's beter te plaatsen. Zo maakt u in uw fotoboek een harmonieuze compositie met een juiste uitlijning van alle elementen.

Inspiratie voor het coverdesign - "Marokko"

We inspireren u graag met extra omslagontwerpen voor uw fotoboek. In deze korte video laten we u een minimalistisch ontwerp zien, waarbij we een masker voor de foto gebruiken en deze met een korte tekst combineren.

De Saal Design Software downloaden en installeren

In deze korte video laten we zien hoe u de Saal Design Software eenvoudig kunt downloaden en installeren. In verdere tutorials zullen we u stap voor stap door de software leiden en u de vele verschillende functies laten zien. Zo kunt u uw fotoproducten naar eigen wens ontwerpen.

Inspiratie voor het coverdesign - "Mijn Baby"

We willen u graag een nieuwe, inspirerende video laten zien over het ontwerp van deze fotoboekomslag. We concentreren ons ditmaal op een enkele foto, die we met een patroon in bijpassende kleur en een korte tekst in de spotlight zetten.