Onze verantwoordelijkheid

Lees meer over hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen

Photos
usp-heading

Divers en multicultureel team

usp-heading2

Milieuvriendelijk

usp-heading3

Ethisch en verantwoord werken

Laten we ons eerst even voorstellen

Onze missie

Wij doen elke dag ons best om de herinneringen van onze klanten op kwalitatief hoogwaardige fotoproducten te drukken, zodat deze kostbare momenten niet vergeten worden en goed bewaard blijven.

Onze visie

Wij omarmen de kracht van digitaal om onze klanten de kans te geven herinneringen niet alleen gedrukt, maar ook digitaal veilig te bewaren, toegankelijk vanaf elk apparaat, waar ook ter wereld, en om deze waardevolle foto's en fotoprojecten online te delen.

Onze waarden

usp-content

Integriteit

Alle medewerkers van Saal hebben ingestemd met de gedragscode en het interne beleid waarin het basisgedrag van alle medewerkers is beschreven op het gebied van o.a. ethisch werken, een onpartijdige, gelijke behandeling, diversiteit, gegevensbescherming en respect voor het milieu. Deze codes worden voortdurend herzien en uitgebreid om aan te passen aan de huidige behoeften van de samenleving.

usp-content

Topkwaliteit

Het bieden van topkwaliteit is zeer belangrijk voor ons. Om dit te garanderen, hanteren wij strenge kwaliteitscontroles en luisteren wij altijd naar de mening van onze klanten. Daardoor kunnen wij de kwaliteit van onze service en producten garanderen en voortdurend verbeteren, en voldoen aan de verwachtingen van onze klanten.

usp-content

Efficiëntie

Wij vragen onszelf voortdurend af hoe wij verspilling van materialen, stroom en inspanning kunnen voorkomen zonder concessies te doen op kwaliteit en andere voor ons belangrijke waarden. Door deze aanpak blijft het team van Saal alert op verbetering voor alle stakeholders, terwijl we duurzaam ondernemen.

Photos

Hoe wij zorgen voor het milieu

Wij zijn ons bewust van onze milieuverantwoordelijkheid en moedigen onze medewerkers, klanten en partners voortdurend aan om verantwoord met materialen om te gaan en waar mogelijk de impact op het milieu te verkleinen. Alleen door bewustzijn te vergroten, zullen alle betrokkenen hetzelfde doel gaan nastreven: het vaststellen en meten van risico's en ook de kansen om de impact op het milieu te verkleinen, terwijl we bijdragen aan duurzame bedrijfsontwikkeling.

Groene energie

Het is ons doel om zoveel mogelijk energie te genereren of in te kopen bij groene, schone energiebronnen. Deze aanpak vermindert niet alleen onze CO2-voetafdruk, maar vooral doordat we zelf zonne-energie opwekken, zijn we ook autonomer en minder afhankelijk van derde energieleveranciers.

usp-content

Onze zonnepanelen

Meer dan 3.000 m2 zonnepanelen (met meer dan 600 kWh geïnstalleerde capaciteit) zijn in november 2020 aangesloten op het netwerk van Saal. Sindsdien merken wij met trots dat een aanzienlijk percentage van onze productie-energie opgewekt wordt met alleen onze zonnepanelen, waardoor wij in veel gevallen 100% zelfvoorzienend zijn.

usp-content

De overgang naar elektrische mobiliteit 

We hebben een duurzaam mobiliteitsplan geïmplementeerd dat elektrisch rijden bevordert en in middelen voorziet zodat onze medewerkers zelf ook de overstap naar CO2-vrij rijden kunnen maken. Dit mobiliteitsplan heeft geleid tot de acquisitie van veel voertuigen met een elektrische of hybride aandrijving voor ons wagenpark.

Recycling

Wij zijn ons ook bewust van het belang van afvalsortering en recycling. Daarom implementeren we al jaren een systeem voor afvalsortering in afzonderlijke bakken op al onze kantoren en gebouwen. Deze recyclingstations worden ingedeeld met de kleuren die overeenkomen met de bakken op straat, en op basis van lijsten en plaatjes van het bijbehorende afval.

Optimaal materiaalgebruik

Optimaliseren van materiaalgebruik is een van de belangrijkste aspecten van onze inzet voor het milieu. Wij optimaliseren al jaren alle processen met betrekking tot het gebruik van materialen en stroom, zodat onze impact op het milieu steeds een beetje kleiner wordt. Met dit uitgangspunt in gedachten, sturen we processen intern bij, zowel op organisatieniveau - door persoonlijk bewustzijn onder onze medewerkers - als in onze zorgvuldige keuze voor de partners waarmee wij samenwerken.

usp-content

Energiezuinigheid

Wij optimaliseren onze gebouwen voor een zo goed mogelijke energiezuinigheid. De productiehallen, kantoren en al onze machines zijn geoptimaliseerd om het energieverbruik en de impact op het milieu te verminderen.

usp-content

Gebruik van grondstoffen (minder afval)

Onze veeleisende productieprocessen zijn gericht op een zo goed mogelijk gebruik van grondstoffen, waardoor wij zo min mogelijk afval genereren. Daarvoor passen wij universele kwaliteitsstandaarden toe, voeren we een grondig onderzoek uit tijdens het ontwerpen en produceren van producten, hebben wij gespecialiseerde machines en voeren we uitgebreide controles uit om fouten van welke soort ook tot een minimum te beperken. Alle maatregelen helpen ter vermindering van afval bij onze productie.

Verpakking en levering

usp-content

Minder dan 3% plasticgebruik in onze verpakkingen

Jarenlang willen we al de hoeveelheid materialen verminderen die wij voor onze verpakkingen gebruiken. Deze inzet heeft geleid tot het gebruik van minder dan 3% plastic in onze huidige verpakkingen. Omdat we ons bewust zijn van het belang van deze kwestie, blijven we alternatieven zoeken om de kwaliteit van onze verpakking te verbeteren, zowel voor het milieu als voor onze klanten. Het is ons doel om het materiaal dat we gebruiken voor verpakkingen voor 2023 met 30% te verminderen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een win-win situatie is voor alle partijen: de organisatie, klanten, vervoerspartners en het milieu.

usp-content

De CO2-uitstoot verminderen voor leveringen

Onze inzet voor het milieu betekent ook het kiezen van de meest geschikte partners om producten naar onze klanten te verzenden. Daarom houden wij rekening met het duurzaamheids- en CO2-uitstootreductiebeleid van bedrijven waar wij mee samenwerken, zoals het GoGreen-initiatief van DHL en CO2 Neutral-certificaat van Post AT. Deze CO2-neutraal-certificeringen zijn erg belangrijk voor ons in de samenwerking met deze transportbedrijven, want samen delen we de verantwoordelijkheid voor een milieuvriendelijke verzending.

Photoproduct

Verantwoordelijkheid jegens leveranciers

Onze leveranciers moeten het beleid en de principes in onze gedragscode accepteren en naleven. Om naleving te garanderen, vraagt Saal hen om de nodige informatie om dit te bevestigen.

Om met ons samen te werken, moeten zij onze gedragscode accepteren met betrekking tot ethisch werken en het milieu.

Photos

Verantwoordelijkheid jegens medewerkers

Bij Saal geven we prioriteit aan werken op afstand. Zolang een taak volledig op afstand kan worden uitgevoerd, krijgen onze medewerkers standaard de mogelijkheid om thuis te werken of op een andere locatie buiten onze bedrijfskantoren. Als iemand toch graag in een traditionele kantoorruimte wil werken, is dat geen probleem. Wat zijn de voordelen?

  • Hogere personeelstevredenheid. Medewerkers waarderen de flexibiliteit die gepaard gaat met thuiswerken.
  • Voorkomt CO2-uitstoot als gevolg van reizen. Dit is niet alleen een milieuvriendelijke aanpak, hij bespaart onze medewerkers ook reistijd en vervoerskosten.
  • Flexibele werktijden. Wij steunen asynchroon werken voor de meeste functies, waardoor u niet op een specifiek moment aanwezig hoeft te zijn.
  • Inclusiviteit. Door het wegnemen van de barrières die het reizen naar een fysieke locatie meebrengt, kunnen we meer medewerkers integreren in ons bedrijf en gelijke carrièremogelijkheden creëren voor iedereen.
  • Transparante communicatie. Dankzij een centrale kennisbasis en communicatie op afstand, heeft elke medewerker - ongeacht zijn/haar locatie - dezelfde mogelijkheden om geïnformeerd te worden over algemene of afdelingsgerelateerde zaken.