Workflow: Stappengids

Stap voor stap handleiding

Volg deze eenvoudige stappen om QR Galerijen te maken:

1. QR Codes downloaden

Klik eerst op Download om alle QR kaarten te krijgen die je nodig hebt voor de fotoshoot. Deze actie zal een PDF bestand downloaden met alle voorgedefinieerde QR kaarten. We raden je aan om dit bestand af te drukken en mee te nemen naar de fotoshoot. Je moet elke deelnemer een QR kaart geven, afgedrukt of digitaal, zodat ze later toegang hebben tot hun galerie door de QR code te scannen of de gegeven link te volgen. Deze kaarten bevatten ook een toestemmingsformulier dat elke deelnemer moet ondertekenen om toestemming te geven voor de fotoshoot.

2. Fotoshoot

Zorg ervoor dat je aan het begin van de fotoshoot eerst elke QR code fotografeert, gevolgd door foto's van de persoon waar de QR code bij hoort.

3. uploaden

Zodra je de foto's hebt gemaakt, upload je ze naar de galerij. Je kunt direct klikken op Afbeeldingen uploaden of klikken op Afbeeldingen toevoegen, Afbeeldingen toevoegen. Kies waar je de foto's hebt opgeslagen en vergeet niet om de QR code foto's samen met de rest van de afbeeldingen te uploaden.

QR Galerij met geüploade afbeeldingen

4. Sorteren

Eenmaal geüpload zul je zien dat QR-code foto's automatisch worden gedetecteerd en er verschijnt een knop Automatisch beginnen met sorteren. Als je hierop klikt, worden de foto's automatisch geordend in galerijen voor elke gegenereerde QR code, inclusief binnen elke galerij alle foto's die na de QR foto zijn gemaakt. Merk op dat de QR foto niet wordt weergegeven in de gepubliceerde galerie.

QR galerie met gesorteerde foto's

QR code handmatig toewijzen: Als de QR code niet automatisch wordt gedetecteerd op de afbeelding, kun je deze ook handmatig toewijzen. Als je een afbeelding selecteert, wordt de knop QR code toewijzen aan afbeelding beschikbaar in het rechter menu. Als je op deze knop klikt, opent er een venster waarin je de QR code kunt invoeren die je aan de afbeelding wilt toewijzen. Klik op Ok als je de code hebt ingevoerd. De bijbehorende QR code wordt nu toegewezen aan de geselecteerde afbeelding.

5. Galerij aanpassen

Je kunt elke galerij openen door op de knop Bewerken rechts van elke galerij te klikken. Eenmaal in een galerij kun je meer afbeeldingen toevoegen, afbeeldingen verwijderen en instellingen en functies aanpassen, onafhankelijk van andere galerijen. Je kunt bijvoorbeeld de titel van de galerij wijzigen of een alternatieve weergavemodus en uiterlijk voor die specifieke galerij kiezen.

Binnen één QR galerij

Je kunt gemakkelijk foto's verplaatsen tussen verschillende galerijen als dat nodig is. Om dit te doen, selecteer je eerst de foto die je wilt verplaatsen. Eenmaal geselecteerd verschijnen er opties en informatie over de foto in de rechterkolom. Klik op de Verplaats naar knop en selecteer de galerie waarnaar je de foto wilt verplaatsen.

Foto geselecteerd

6. Publiceren en verkopen

Standaard worden galerijen automatisch gepubliceerd op basis van de startdatum die is ingesteld toen ze werden aangemaakt. Als je deze datum wilt veranderen, klik je op de knop Publiceren en beginnen met verkopen in de kolom Galerij bewerken. Zodra je hierop klikt, worden de galerijen gepubliceerd en worden er meldingen verstuurd naar alle geregistreerde klanten. De galerijen zijn dan toegankelijk door de QR-code te scannen of door op de link te klikken. De foto's zullen beschikbaar zijn voor aankoop volgens de instellingen die je hebt opgegeven.

QR Galerij te koop

Galerijen worden automatisch niet meer gepubliceerd op de vooraf bepaalde einddatum. Als je ze echter handmatig wilt verwijderen, klik je op de knop Publicatie stoppen.