Vulvak

Vulvak

Je kunt alle invulvakken in een fotoproduct aanpassen aan je ontwerp. Klik hiervoor op de knop Vulvak toevoegen in het bovenste menu van de Ontwerper of gebruik een al bestaande lay-out. Als je eenmaal een opvulvak hebt geselecteerd, kun je de instellingen ervan wijzigen door op de knop Opvulling bewerken erboven te klikken of door de knop Opvulvak in het menu aan de rechterkant te gebruiken. Met deze opties kun je de opvulbox aan je eigen voorkeuren aanpassen.

Fill box added and tools displayed in right menu

Zodra het configuratiemenu van het opvulvak wordt weergegeven, kun je kiezen tussen kleur, verloop of textuur.

Kleur

Er zijn verschillende manieren om een effen kleur te kiezen voor het vulvak:

1. Klik op een van de kleuren in dit menu.

2. Als je op de knop Kleur klikt, verschijnt er een menu met meer kleuren en verschillende gereedschappen. Hier vind je het pipetgereedschap. Als je op dit pictogram klikt, verandert je muis in een pipet. Als je op een kleur klikt, wordt die kleur geselecteerd als kleur voor je opvulvak. Dit is erg handig om een kleur uit een foto te selecteren en deze in te stellen als kleur voor je opvulvak.

Fill box colour options

3. Nadat je op de knop Kleur hebt geklikt, vind je de knop Kleurselectie naast het pipetgereedschap. Hier kun je de gewenste kleur selecteren uit het aangeboden kleurenpalet en de HSB-, RGB- of codewaarde invoeren. Het vulvak wordt gevuld met de geselecteerde kleur.

Colour selection tool

De laatste 4 gebruikte kleuren worden weergegeven in de eerste rij onder het kopje Meest recent gebruikt. Ze kunnen gemakkelijk worden gevonden en geselecteerd in de volgende vulvakken die worden gemaakt.

Fill box Most recently used colour

Rechts van de knop Kleur staat het veld Ondoorzichtigheid. Door de waarde te veranderen, verander je de transparantie van het kader.

Kleurverloop

Als je op een van de verloopopties in dit menu klikt, wordt het vulvak er automatisch mee gevuld.

Fill box gradient options

Kleuren voor het kleurverloop kunnen worden geselecteerd in de vakken Kleur 1 en Kleur 2. Als je op een van deze kleurvakken klikt, verschijnt er een menu waarin je een kleur kunt selecteren uit de getoonde kleuren, het pipetgereedschap kunt gebruiken om een kleur te selecteren of op Kleurselectie kunt klikken om een specifieke kleur uit dit menu te selecteren.

Gradient colour selection

Met het vak Rotatie kun je de rotatiegraad van het kleurverloop instellen, met de ene kleur aan de ene kant en de andere aan de andere kant. Met het vak Ondoorzichtigheid kun je de mate van doorzichtigheid van de kleurverloopvulling instellen.

Rotated gradient fill box

Net zoals in de kleurensectie, zullen de laatste 4 gebruikte kleurverlopen zichtbaar zijn in de eerste rij onder het kopje Meest recent gebruikt.

Textuur

Dit menu toont verschillende texturen waaruit je kunt kiezen voor de opvulling. Als je op een ervan klikt, wordt die textuur ingesteld als vulling.

Fill box texture options

De ondoorzichtigheid kan worden aangepast in het vak Ondoorzichtigheid. Het gereedschap Kleurverandering kleurt de tinten van de geselecteerde textuur met de kleur die in dit vak is geselecteerd. De intensiteit kan worden aangepast in de knop Colourization (Opacity). Als je op Reset klikt, worden de standaardwaarden hersteld.

Fill box with colourized texture

De laatste 3 gebruikte texturen worden weergegeven onder het kopje Meest recent gebruikt.