Verlanglijstje

Verlanglijst

Wanneer je klanten een galerij bezoeken, kunnen gebruikers hun favoriete foto's selecteren om toe te voegen aan hun verlanglijst. Op deze manier kunnen gebruikers hun eigen collectie samenstellen en kopen wanneer ze maar willen. Om de foto's op hun verlanglijst op te slaan, moeten gebruikers hun contactgegevens opgeven. Dit zorgt ervoor dat hun selecties veilig worden opgeslagen voor toekomstig gebruik.

Voorbeeld galerij

Om foto's aan de verlanglijst toe te voegen, klik je op het hartje dat op elke foto verschijnt als je er met je muis overheen beweegt. Door op hetzelfde hartje te klikken verwijder je de foto van de verlanglijst. De verlanglijst staat rechtsboven in de galerij en gaat vergezeld van een getal dat aangeeft hoeveel foto's er zijn toegevoegd. Als je klant op dit hartje klikt, ziet hij alle foto's die zijn toegevoegd aan de verlanglijst, inclusief de foto's die zijn geselecteerd in de subgalerijen.

Voorbeeld verlanglijst

Vanaf hier kan je klant afbeeldingen kopen en afbeeldingen die je niet op de verlanglijst wilt hebben verwijderen. Wanneer gebruikers afbeeldingen toevoegen aan hun verlanglijst, wordt er bovendien een hartpictogram weergegeven in de Galerij, zodat ze deze gemakkelijk kunnen herkennen. Als je op de foto met het hartje klikt, verschijnt er een rechterkolom met informatie over de foto en een lijst met gebruikers die de foto aan hun verlanglijst hebben toegevoegd. In deze kolom staat naast de naam van elke gebruiker een knop met drie puntjes en twee extra opties. Als je op bewerken klikt, kun je deze gebruiker toevoegen aan je contacten. Als je op verwijderen klikt, verwijder je het contact uit de rechterkolom. Het is belangrijk om te weten dat het verwijderen van een contact uit de rechterkolom geen invloed heeft op de verlanglijst van de gebruiker. De foto blijft op de verlanglijst van de gebruiker staan, zelfs nadat de contactgegevens uit de rechterkolom zijn verwijderd.

Verlanglijst gebruiker getoond

Wanneer er meerdere foto's zijn geselecteerd in een galerij, is de optie CSV-bestand downloaden beschikbaar in het rechtermenu. Hiermee kun je de foto's selecteren die zijn toegevoegd aan de verlanglijst van de gebruiker en het CSV-bestand downloaden om ze snel terug te vinden in de externe software die je gebruikt, zoals Lightroom.

Verlanglijst icoon melding

Feedbackknop

De verlanglijst kan worden gebruikt als feedbacktool. In de Galerij-instellingen is er een optie met de naam Feedbackgalerij.

Toon feedbackgalerijknop in galerijinstellingen

Indien geactiveerd, vinden gebruikers een knop Verzend selectie in hun verlanglijst.

Verzend selectie knop in verlanglijst

Als je op deze knop klikt, verschijnt er een venster waarin de gebruiker wordt gevraagd zijn persoonlijke gegevens in te vullen samen met een bericht. Eenmaal ingevuld en nadat je op verzenden hebt geklikt, ontvang je een e-mail met het bericht van je klant.

Verzend selectie venster

De geselecteerde foto's van je klant worden aan je getoond in de bijbehorende galerij, gemarkeerd met een hartpictogram.

Hartpictogram op galerij