Projecten beheren

Projecten beheren

Je projecten kunnen lokaal worden opgeslagen op je apparaat en in de cloud als je een account hebt en bent ingelogd. Zo kun je je producten in je eigen tempo ontwerpen of opslaan voor toekomstige bestellingen.

Een project opslaan

Fotoboek ontworpen

Als je vanuit de ontwerper op de knop Opslaan in het bovenste menu klikt, verschijnt er een venster waarin je een naam voor het project kunt invoeren. Als je op Opslaan klikt, wordt het project lokaal op het apparaat opgeslagen. Als je op Online opslaan klikt, wordt het project opgeslagen in de Saal Cloud en is het toegankelijk vanaf elk apparaat via de Online Designer. Je moet een account hebben en ingelogd zijn om online op te slaan. Merk op dat online opgeslagen projecten ook lokaal worden opgeslagen.

Project opslaan venster

Als je project al is opgeslagen, wordt door op Opslaan te klikken hetzelfde venster weergegeven met de naam die aan het project is gegeven. Klik nogmaals op Opslaan om de wijzigingen die je hebt gemaakt op te slaan. Als de naam wordt gewijzigd, bijvoorbeeld door het nummer 02 toe te voegen, dan wordt een kopie van het project opgeslagen met de nieuwe naam, waarbij het oorspronkelijke project intact blijft.

Alle opgeslagen projecten, online of lokaal, zijn beschikbaar in de map Projecten. Deze map is toegankelijk vanuit de ontwerper door op deze knop in het bovenste menu te klikken, of wanneer je de software uitvoert door op de knop Projecten in het rechtermenu te klikken.

Map Projecten

Alle opgeslagen projecten kunnen vanuit deze map worden beheerd. Het is mogelijk om projecten op naam te zoeken met het zoekvak bovenaan. Elk project wordt weergegeven met de productinformatie en de titel waaronder het is opgeslagen. De beheeropties voor elk project worden rechts weergegeven.

Als het project is opgeslagen op je apparaat, verschijnt de knop Online opslaan. Als je hierop klikt nadat je bent ingelogd, wordt het project geüpload naar de Cloud en verandert de status van het project in Saal Cloud. Dit betekent dat het project niet alleen wordt opgeslagen op het apparaat waar het is gemaakt, maar ook wordt opgeslagen in de Cloud, in het account waarop je bent ingelogd.

Meerdere projecten opgeslagen in het menu Projecten

Als je op het prullenbak-icoontje rechts van het project klikt, wordt het opgeslagen project zowel lokaal als online verwijderd.

Om een project te openen in de designer, klik je op het project zelf of op de moersleutel knop rechts van het project.

Back-up

Met de software kun je indien nodig oudere versies van opgeslagen projecten openen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een project in de map Projecten. Er verschijnt een menu met opties als Bewerken, Exporteren, Verwijderen en Back-up kopie. Als je met de muis over de optie Back-upkopie gaat, verschijnt er een lijst met beschikbare back-upversies met hun respectievelijke opslagdatums. Als je op een back-upversie klikt, wordt deze geopend in de Designer interface. Na het bewerken is het aan te raden om de gewijzigde versie onder een andere naam op te slaan voor toekomstig gebruik.

Back-up kopie weergegeven

Projecten exporteren

Het is mogelijk om het project als voorbeeld te exporteren zodat het kan worden gedeeld voordat het wordt afgedrukt of om het programmabestand te exporteren om het op een ander apparaat uit te voeren. Klik in de desktopsoftware op de knop Delen in het bovenste menu en de opties verschijnen.

Knop Delen aangeklikt, exportopties weergegeven

PDF-voorbeeld exporteren

Met deze optie kun je een PDF-versie van het project exporteren die als voorbeeld kan worden gedeeld. Het is mogelijk om een watermerk toe te voegen aan het PDF-voorbeeldbestand. In het menu Instellingen verschijnt onder het kopje Watermerk een tekstvak. Als de optie PDF exporteren: watermerk tonen is ingeschakeld, wordt de tekst die is ingevoerd in het tekstvak Watermerk gebruikt als watermerk wanneer het PDF-voorbeeldbestand wordt geëxporteerd. Houd er rekening mee dat het PDF-voorbeeldbestand geen bestand met volledige resolutie is en alleen bedoeld is als voorbeeld.

PDF-watermerkoptie actief

Project exporteren

Als je deze optie selecteert, wordt er een SSWPR-bestand geëxporteerd dat overeenkomt met het programma. Dit bestand kan worden geopend op een ander apparaat waarop de desktopsoftware is geïnstalleerd.

Knop Project exporteren in het menu Projecten

Vanuit de map Projecten is het ook mogelijk om het SSWPR-bestand te exporteren door te klikken op de knop Project exporteren rechts van het project. Er wordt een venster geopend waarin je kunt kiezen waar en onder welke naam je het SSWPR-bestand dat bij het project hoort wilt opslaan.

Project importeren

Om een project te importeren, klik je op de knop Project importeren in de rechterbovenhoek van de map Project en selecteer je het SSWPR-bestand dat je wilt importeren. Zodra het project is geïmporteerd, verschijnt het in het menu Projecten.