Profiel- en pagina-instellingen

Profiel- en pagina-instellingen

Of het nu gaat om een portfolio of een webwinkel, je kunt je profielpagina op maat maken.

Hoe je je profielpagina maakt

In het menu Account vind je de sectie Profiel- en pagina-instellingen. Hier vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om je profielpagina te maken en aan te passen.

Profile and page settings menu

Eerst moet je de optie Activeer je openbare profiel inschakelen om te beginnen met het maken van je profielpagina. Eenmaal geactiveerd moet je je pagina een profielnaam geven. Zodra je die hebt toegevoegd, wordt er een link gegenereerd.

Profile name and profile page link

Je pagina is al aangemaakt, hoewel hij nog leeg is. Als je erop klikt, zul je zien dat er een nieuw venster opent met je lege webpagina. Je moet de informatie toevoegen die je op je profielpagina wilt laten verschijnen. Merk op dat deze link niet werkt als de optie Activeer je openbare profiel is uitgeschakeld.

Profile page blank

Info en uiterlijk aanpassen

Je kunt je pagina personaliseren door je logo te uploaden. Klik gewoon op Afbeelding uploaden onder het kopje Logo en huisstijl en selecteer je logo volgens de opgegeven specificaties. Je logo verschijnt in de linkerbovenhoek van je pagina.

Je kunt ook een afbeelding uploaden voor de header van je website. Deze verschijnt bovenaan je pagina. Je klikt op de knop Afbeelding uploaden in de sectie Koptekst en selecteert de afbeelding. Eenmaal geüpload kun je op Afbeelding bewerken klikken om de afbeeldingsselectie te kiezen die wordt weergegeven.

Logo and header image uploaded

Je kunt deze afbeeldingen op elk moment wijzigen door een andere te uploaden om ze te vervangen of door op Verwijderen te klikken om ze te verwijderen. Behalve afbeeldingen kun je ook je persoonlijke informatie en sociale medianetwerken toevoegen.

Information to fill in for profile page

Onder het gedeelte Over jou vind je verschillende opties om je persoonlijke informatie in te vullen. Een Titel toevoegen aan je profielpagina, die onder je avatarafbeelding wordt weergegeven. Een Artiestennaam, die zal worden gebruikt als verwijzing naar de auteur en verantwoordelijk voor de inhoud van de site. Een beschrijving die onder de titel van de site zal verschijnen.

Onder het onderdeel Sociale media vind je verschillende opties om je sociale netwerken op je website op te nemen. De links naar je sociale netwerken worden onderaan je pagina zichtbaar met het logo van het bijbehorende platform. Als je een extra website hebt die je aan je profielpagina wilt toevoegen, kun je die ook opnemen.

Tot slot heb je verschillende opties om de weergavemodus van je website aan te passen. Je kunt zelfs kiezen voor een specifieke weergavemodus voor mobiele apparaten. En je kunt kiezen voor een donkere of lichte uitstraling.

Appearance and display mode options

Vergeet niet elke keer dat je nieuwe inhoud invoert op Wijzigingen opslaan te klikken. Je kunt een voorbeeld van je pagina bekijken door op de link naar je profielpagina te klikken.

Profile page customised but no galleries

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je profiel toe te voegen aan Saal WallArt, het online platform waar je je werk kunt laten zien, in contact kunt komen met potentiële kopers, en geld kunt verdienen aan je fotografie. Als je foto's op WallArt publiceert, kun je op je profielpagina een galerie maken met de foto's die je daar hebt geüpload. Lees hier meer over WallArt.

Galerijen publiceren op je profielpagina

Om galerijen aan je profielpagina toe te voegen, ga je naar het menu Galerijen en open je de Instellingen delen voor de galerij die je aan je profielpagina wilt toevoegen.

Standaard is de optie Publiceren op profielpagina gedeactiveerd, activeer die gewoon en klik op Opslaan om je galerij op je profielpagina weer te geven. Je kunt zoveel galerijen publiceren als je wilt en ze weer verwijderen door deze optie uit te schakelen.

Publish on profile page option activated in Share galleries

Merk op dat alle instellingen voor elke galerij de instellingen erven die al in het menu Galerijen zijn gemaakt. Dit betekent bijvoorbeeld dat als een galerij de Bestelling toestaan optie heeft geactiveerd met een specifieke prijslijst in de bijbehorende verkoopinstellingen, dan zullen afbeeldingen uit die galerij beschikbaar zijn voor aankoop op je profielpagina zodra een gebruiker die galerij binnengaat. Dit geldt voor alle opties binnen de galerij-, deel- en verkoopinstellingen van elke galerij. Je moet je hiervan bewust zijn en zo nodig de galerij-instellingen wijzigen.

Profile page with galleries