Profiel- en pagina-instellingen

Profiel- en pagina-instellingen

Of het nu gaat om een portfolio of een webwinkel, je kunt je profielpagina aanpassen aan je behoeften.

Je profielpagina maken

In het menu Account vind je de sectie Profiel- en pagina-instellingen. Hier vind je alle tools die je nodig hebt om je profielpagina te maken en aan te passen.

Profiel en pagina instellingen menu

Eerst moet je de optie Activeer je openbare profiel inschakelen om te beginnen met het maken van je profielpagina. Eenmaal geactiveerd moet je je pagina een profielnaam geven. Zodra je er een hebt toegevoegd, klik je op Wijzigingen opslaan. Er wordt een link gegenereerd.

Profielnaam en profielpagina link

Je pagina is al aangemaakt, hoewel hij nog leeg is. Als je erop klikt, zie je dat er een nieuw venster wordt geopend met je lege webpagina. Je moet de informatie toevoegen die je op je profielpagina wilt hebben. Let op: deze link werkt niet als de optie Activeer je openbare profiel is uitgeschakeld.

Profielpagina leeg

Info en uiterlijk aanpassen

Je kunt je pagina personaliseren door je logo te uploaden. Klik gewoon op Afbeelding uploaden onder het kopje Logo en huisstijl en selecteer je logo volgens de opgegeven specificaties. Je logo verschijnt in de linkerbovenhoek van je pagina.

Je kunt ook een afbeelding uploaden voor de header van je website. Deze verschijnt bovenaan je pagina. Je moet klikken op de knop Afbeelding uploaden onder de sectie Afbeelding header en de afbeelding selecteren. Eenmaal geüpload kun je op Afbeelding bewerken klikken om de afbeeldingsselectie te kiezen die wordt weergegeven.

Logo en headerafbeelding geüpload

Je kunt deze afbeeldingen op elk moment wijzigen door een andere afbeelding te uploaden om ze te vervangen of door op Verwijderen te klikken om ze te verwijderen. Naast afbeeldingen kun je ook je persoonlijke informatie en sociale medianetwerken toevoegen.

In te vullen informatie voor profielpagina

Onder de Over jou sectie vind je verschillende opties om je persoonlijke informatie in te vullen. Een Titel toevoegen aan je profielpagina, die onder je avatarafbeelding wordt weergegeven. Een Artiestennaam, die gebruikt zal worden als referentie van de auteur en verantwoordelijk is voor de inhoud van de site. Een beschrijving die onder de titel van de site verschijnt.

Onder Sociale media vind je een aantal opties om je sociale netwerken op je website te zetten. De links naar je sociale netwerken zullen zichtbaar zijn onderaan je pagina met het logo van het bijbehorende platform. Als je een extra website hebt die je aan je profielpagina wilt toevoegen, kun je die ook opnemen.

Tot slot heb je verschillende opties om de weergavemodus van je website aan te passen. Je kunt zelfs kiezen voor een specifieke weergavemodus voor mobiele apparaten. En je kunt kiezen voor een donkere of lichte weergave.

Opties voor uiterlijk en weergavemodus

Vergeet niet om elke keer als je nieuwe inhoud invoert op Wijzigingen opslaan te klikken. Je kunt een voorbeeld van je pagina bekijken door op de link naar je profielpagina te klikken.

Profielpagina aangepast maar geen galerijen

Daarnaast heb je de optie om je profiel toe te voegen aan Saal WallArt, het online platform waar je je werk kunt laten zien, in contact kunt komen met potentiële kopers en geld kunt verdienen met je fotografie. Als je foto's op WallArt publiceert, kun je op je profielpagina een galerie maken met de foto's die je daar hebt geüpload. Lees hier meer over WallArt.

Galerijen publiceren op je profielpagina

Om galerijen aan je profielpagina toe te voegen, ga je naar het menu Galerijen en open je Instellingen delen voor de galerij die je aan je profielpagina wilt toevoegen.

De optie Publiceren op profielpagina is standaard uitgeschakeld. Activeer deze optie en klik op Opslaan om je galerij op je profielpagina weer te geven. Je kunt zoveel galerijen publiceren als je wilt en ze weer verwijderen door deze optie uit te schakelen.

Optie Publiceren op profielpagina geactiveerd in Galerijen delen

Houd er rekening mee dat alle instellingen voor elke galerij de instellingen erven die al zijn gemaakt in het menu Galerijen. Dit betekent bijvoorbeeld dat als een galerij de Bestelling toestaan optie heeft geactiveerd met een specifieke prijslijst in de bijbehorende verkoopinstellingen, dan zullen afbeeldingen van die galerij beschikbaar zijn voor aankoop vanaf je profielpagina zodra een gebruiker die galerij opent. Dit geldt voor alle opties binnen de galerij-, deel- en verkoopinstellingen van elke galerij. Je moet je hiervan bewust zijn en indien nodig de galerij-instellingen aanpassen.

Profielpagina met galerijen