Prijslijsten: Bestanden downloaden

Prijslijsten: Bestanden downloaden

Naast fotoproducten kun je ook bestandsdownloads van je afbeeldingen verkopen, of toestaan dat ze gratis worden gedownload vanuit je galerie. Je moet de optie voor het downloaden van bestanden inschakelen in de Prijslijsten. De opties voor het downloaden van bestanden worden onderaan weergegeven.

Instellingen voor downloaden van bestanden

Prijzen verkopen en instellen

Als je deze optie selecteert, worden er verschillende opties weergegeven die je kunt activeren. Je moet degene die je wilt verkopen activeren en de absolute prijs ervoor instellen.

Het is ook mogelijk om een downloadpakket tegen een vaste prijs aan te bieden dat alle afbeeldingen in de galerij bevat door de optie Bestand downloaden te activeren: Zodra je de prijzen voor je downloadbare bestanden hebt ingesteld, klik je op Save. De digitale bestanden zullen dan beschikbaar zijn voor verkoop in de galerie met de ingestelde prijs.

Digitale bestanden in de galerie

Als er digitale bestanden zijn gekocht, ontvangt de klant na ontvangst van de betaling snel en gemakkelijk de downloadlink naar de foto's per e-mail. De downloadlink blijft maximaal 30 dagen geldig. Je kunt de downloadlink indien nodig opnieuw naar de klant sturen door de bestelling met de bestandsdownloads te openen in het paneel Orderbeheer en te klikken op Downloadlinks opnieuw naar klant sturen.

Knop Downloadlinks opnieuw versturen

Gratis downloaden

Als je deze optie selecteert, kunnen je afbeeldingen direct vanuit je galerie gratis worden gedownload.

Gratis downloaden geselecteerd

Als deze optie geactiveerd is in de prijslijst van een galerij, wordt er een downloadsymbool weergegeven naast de afbeelding. Als je op dit symbool klikt, wordt het downloaden van het bestand gestart. Het is ook mogelijk om alle afbeeldingen in één keer te downloaden door op het pictogram met de drie knoppen rechtsboven te klikken en Download alle afbeeldingen (ZIP) te selecteren. Houd er rekening mee dat subgalerijen niet zijn inbegrepen. Elke subgalerij moet apart worden gedownload.

Galerij met gratis download beschikbaar