Orderbeheer

Orderbeheer

In dit menu vind je een overzicht van alle geplaatste bestellingen voor je afbeeldingen en projecten, samen met hun status. De informatie wordt als volgt weergegeven:
Datum: Geeft de datum aan waarop de bestelling is geplaatst.
Bestelnummer: Dit is de unieke identificatie die aan de bestelling van elke klant wordt toegewezen, zodat ze hun bestelling kunnen volgen.
Factuurnummer: Toont het referentienummer wanneer een factuur wordt gegenereerd.
Status: Geeft informatie over de huidige status van de bestelling, zoals Geleverd, In productie, Geannuleerd of Wachten op productiebeeld. In het laatste geval moet je actie ondernemen om de bestelling af te ronden.
Type: Geeft de verzendmethode aan die de klant heeft gekozen.
Totaal: Geeft het bedrag aan dat je klant heeft uitgegeven aan de bestelling.
Je winst: Geeft het bedrag aan dat je aan de bestelling hebt verdiend.
Naam: Geeft de naam van je klant weer.
Orderbeheer

In de rechterbovenhoek vind je een aantal handige tools:
Downloaden: Door op deze knop te klikken kun je een CSV-bestand downloaden met alle informatie over je bestellingen.
Zoeken: Met deze functie kun je zoeken naar een specifieke bestelling door relevante informatie in te voeren.
Filteren: Als je op deze knop klikt, worden verschillende filteropties weergegeven, waarmee je de weergegeven bestellingen kunt filteren op status of datum.
Vernieuwen: Deze knop ververst de informatie die hier wordt weergegeven.
Om de details van een bestelling te bekijken, klik je er gewoon op. In elke bestelling vind je gedetailleerde informatie over de bestelling zelf en over de klant.

Wachten op productieafbeelding

Als je eerder de optie Bestellingen handmatig vrijgeven hebt geactiveerd in het menu Verkoop- en factuurinstellingen, of de optie Afbeeldingen vervangen voor bestelling hebt ingeschakeld in de Verkoopinstellingen van een galerij, kun je deze status zien voor bepaalde bestellingen.

Deze status geeft aan dat je handmatig actie moet ondernemen om de productie te starten. Om verder te gaan klik je op de bestelling met deze status en volg je de benodigde stappen.