Vulvak

Vulvak

Je kunt alle vulvakken in een fotoproduct aanpassen aan je ontwerp. Klik hiervoor op de knop Vulvak toevoegen in het bovenste menu van de Designer, of gebruik een bestaande lay-out. Zodra je een opvulvak hebt geselecteerd, kun je de eigenschappen ervan wijzigen door te klikken op de knop Opvulvak in het menu aan de rechterkant. Met deze opties kun je de opvulbox aan je eigen voorkeuren aanpassen.

Vulvak toegevoegd en gereedschappen weergegeven in rechter menu

Zodra het configuratiemenu van de opvulbox wordt weergegeven, kun je kiezen tussen kleur, verloop of textuur.

Kleur

Er zijn verschillende manieren om een effen kleur te kiezen voor het vulvak:
1. Klik op een van de kleuren in dit menu.
2. Als je op de knop Kleur klikt, verschijnt er een menu met meer kleuren. Klik op een kleur om deze te selecteren als kleur voor je vulvak.

Kleur opties voor vulvak

3. Nadat je op de knop Kleur hebt geklikt, vind je de knop Kleurselectie. Hier kun je de gewenste kleur selecteren uit het aangeboden kleurenpalet of de HEX-waarde ervan invoeren.

Kleur selectie gereedschap

Rechts van het Kleurvak staat het veld Ondoorzichtigheid. Door de waarde te veranderen, verander je de transparantie van het opvulvak.

Kleurverloop

Als je op een van de kleurverloopopties in dit menu klikt, wordt het vulvak er automatisch mee gevuld.

Verloopopties voor het vulvak

Kleuren voor het kleurverloop kunnen worden geselecteerd in de vakken Kleur 1 en Kleur 2. Als je op een van deze kleurvakken klikt, verschijnt er een menu waarin je een kleur kunt selecteren uit de getoonde kleuren, het pipetgereedschap kunt gebruiken om een kleur te selecteren of op Kleurselectie kunt klikken om een specifieke kleur uit dit menu te selecteren.

Kleurverloop selecteren

Met het vak Rotatie kun je de rotatiegraad van het kleurverloop instellen, met de ene kleur aan de ene kant en de andere kleur aan de andere kant. Met het vak Ondoorzichtigheid kun je de mate van doorzichtigheid van de kleurverloopvulling instellen.

Textuur

Dit menu toont verschillende texturen waaruit je kunt kiezen voor de vulling. Als je op een ervan klikt, wordt die textuur ingesteld als de vulling. De ondoorzichtigheid kan worden aangepast in het vak Ondoorzichtigheid.

Opties voor vulvaktextuur

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: