Objecten vastzetten, uitlijnen en vergrendelen

Objecten vastmaken, rasteren en vergrendelen

Als je op de Paginaknop aan de rechterkant klikt, wordt er een menu geopend met verschillende opties om de plaatsing van objecten te verbeteren. Met dit menu kun je alle objecten op de pagina vergrendelen en bekijken, het raster activeren en naar raster vastklikken, evenals andere handige snapgereedschappen.

Snappen

De Online Designer klikt objecten standaard vast, waardoor de objecten nauwkeurig worden uitgelijnd op het fotoproduct. Als je een object dicht bij een ander object plaatst, lijnt het zich automatisch uit met de rand of het midden van het naburige object. Hetzelfde gebeurt als een object de rand van het fotoproduct nadert. Er verschijnt een stippellijn om de uitlijning tussen de objecten aan te geven, zodat het gemakkelijker wordt om ze nauwkeurig te plaatsen.

De afbeelding verplaatsen met hulplijnen

Je kunt het snapgedrag aanpassen door afstanden op te geven in het gedeelte Snap-to afstand tussen pagina-elementen in het menu Pagina.
Afstand: Afstand waarmee rekening wordt gehouden bij het naderen van andere objecten.
Afstand paginamarge: Afstand waarmee rekening wordt gehouden bij het naderen van de rand van de pagina.
Afstand paginamidden: Afstand die in acht wordt genomen bij het naderen van het midden van de pagina.
Verkleiningsopties

Raster

Standaard is er geen raster geselecteerd in het vak Raster. Als je op dit vak klikt, krijg je opties om een raster van 0,5 cm, 1 cm of 2 cm in te schakelen. Als je een van deze opties selecteert, verschijnt er een handig blauw raster van de geselecteerde grootte op het fotoproduct om te helpen bij het nauwkeurig plaatsen van objecten. Het raster is alleen bedoeld als richtlijn en wordt niet afgedrukt op je eindproduct.

Raster van 0,5 cm

Als het selectievakje Vastmaken aan raster is ingeschakeld, worden objecten automatisch vastgemaakt aan het raster wanneer ze worden verplaatst of de grootte ervan wordt aangepast, zodat ze nauwkeurig worden geplaatst.

Lagen

Het gedeelte Lagen toont alle objecten die op de pagina zijn geplaatst. Je kunt de objecten eenvoudig beheren door ze te vergrendelen of te ontgrendelen. Een object vergrendelen voorkomt dat het verplaatst wordt als het geselecteerd is, wat vooral handig is als je bepaalde objecten op een vaste positie wilt houden. Om een object te vergrendelen of te ontgrendelen klik je gewoon op het slotpictogram rechts van het object. Zo kun je de gewenste posities van vergrendelde objecten behouden terwijl je andere objecten vrij kunt verplaatsen.

Lagen in het menu Pagina

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: