Aflooplijn

Aflopende lijn

In de online ontwerper stelt een rode lijn vlakbij de rand de aflooplijn voor. Het is belangrijk om afbeeldingen en objecten niet direct op deze lijn te plaatsen om ongewenste witte randen in het eindproduct te voorkomen. Het is noodzakelijk om alle objecten en afbeeldingen met voldoende ruimte ten opzichte van de aflooplijn te plaatsen.

Voorbeelden van posities:

Voorbeelden van verkeerde en goede posities ten opzichte van de aflooplijn

  1. De afbeelding staat direct op de aflooplijn. Vermijd deze positie. Er kunnen witte randen verschijnen in het eindproduct.
  2. De afbeelding is ruim buiten de afloop en kan netjes worden bijgesneden. We raden aan om minimaal 10 mm (1 cm) over te laten.
  3. De afbeelding heeft voldoende ruimte om af te lopen.

Als een afbeelding, tekstvak, clipart of opvulvak te dicht bij de aflooplijn wordt geplaatst, verschijnt er een waarschuwing wanneer het object wordt geselecteerd om te voorkomen dat het daar wordt geplaatst. Het object wordt ook rood gemarkeerd.

Voorbeelden van verkeerde en juiste afbeeldingspositie ten opzichte van de aflooplijn

Plaats belangrijke elementen niet te dicht bij de aflopende lijn om te voorkomen dat ze worden afgesneden in het eindproduct.
Tekst: Als je tekst toevoegt, zorg er dan voor dat deze niet buiten de aflooplijn komt om te voorkomen dat deze wordt bijgesneden. Merk op dat de tekstwaarschuwing geldt voor het hele tekstvak, niet alleen voor de letters. Zelfs als de tekst ver van de aflooplijn staat, kun je toch een waarschuwing krijgen als het tekstvak dicht bij de aflooplijn staat.

Voorbeelden van verkeerde en juiste tekstpositie ten opzichte van de aflooplijn

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: