Instellingen delen

Instellingen delen

In dit menu vind je de tools om je afbeeldingen en galerijen te delen met je contacten en klanten. Het is ook noodzakelijk om deze optie te activeren als je je afbeeldingen wilt verkopen. De eerste keer dat je op Instellingen delen klikt, zal een scherm je vragen om delen te activeren.

Delen activeren

Eenmaal geactiveerd verschijnen er verschillende opties waarmee je kunt aanpassen hoe je galerij wordt gedeeld. De aangemaakte link Delen die naar je galerij leidt, zal hier zichtbaar zijn. Je kunt deze link handmatig kopiëren en plakken, of gewoon op Openen klikken om de Gedeelde link naar je galerij te openen. Zo kun je zien hoe gebruikers de galerij te zien krijgen.

Menu galerij delen

Er zijn nog meer opties om in te stellen hoe je galerij gedeeld wordt. Je zult zien dat de titel die je in je Galerij instellingen hebt geschreven, is gekopieerd als de standaardtitel voor de gedeelde link van je galerij. Je kunt de titel overschrijven zodat deze in de gedeelde link verschijnt als de titel van je galerij als je dat wilt. Verder kun je ook de beschrijving van je galerij overschrijven als je dat wilt.

Beschrijving van galerij overschrijven

Als je eerder talen hebt ingeschakeld in je Verkoop, kun je hier de vertaalde titel en beschrijving voor je gedeelde galerielink toevoegen door op Vertalen te klikken. De ingeschakelde talen worden weergegeven zodat je ze kunt invullen.

Vertalingen

Tot slot kun je de optie activeren om de galerij op je profielpagina te publiceren. Op deze manier kunnen gebruikers niet alleen de galerij openen via de gedeelde link, maar kunnen ze deze ook bezoeken via je profielpagina, samen met andere galerijen die je daar gepubliceerd hebt.

Publiceren op profielpagina

Beveiligen met een wachtwoord

Als je wilt, kun je je galerij met een wachtwoord beveiligen. Zo hebben alleen gebruikers die het wachtwoord kennen toegang. Je moet gebruikers handmatig het wachtwoord geven om toegang te krijgen tot de galerij.

Beveiligen met wachtwoord

Je kunt ook de optie Registratie vereist activeren. Hierdoor moet de gebruiker die de gedeelde link opent zich registreren.

Registratie vereisen

Zodra een gebruiker zich registreert voor de galerij, wordt hij of zij weergegeven in het informatiemenu van de galerij.

Gebruiker vermeld in galerij

En als de gebruiker nieuw is, wordt hij toegevoegd aan je contacten.

Gebruiker bij contacten

Je zult zien dat als de optie Registratie vereist actief is, de optie Eerste gebruiker wijst wachtwoord toe verschijnt. Je kunt dit inschakelen, wat betekent dat de eerste gebruiker die inlogt op deze galerij het wachtwoord voor de galerij instelt.

Gedeelde link naar contacten sturen

Onder de Gedeelde link vind je verschillende opties om je galerij te versturen en te delen met gebruikers. Je kunt Link delen kopiëren om het naar de gebruikers van je keuze te sturen via de methode of het platform van je voorkeur. Klik op Verstuur per e-mail om de link per e-mail te versturen. Dit opent automatisch de standaardsoftware die je op je apparaat hebt geselecteerd om e-mails te versturen. Of je kunt de gedeelde link rechtstreeks vanuit Photo Portal via e-mail naar je contacten sturen door op Delen met contacten te klikken.

Opties voor link delen

Als je deze optie selecteert, zie je de contactpersonen en contactgroepen die je eerder hebt toegevoegd. Je kunt degenen selecteren naar wie je de gedeelde link wilt sturen. Als je wilt, kun je hier meer contacten toevoegen door op Toevoegen te klikken.

Contacten selecteren

Zodra je de contacten hebt geselecteerd die de e-mail met de gedeelde link naar je galerij zullen ontvangen, moet je op Doorgaan klikken. Er verschijnt een nieuw venster waarin je de tekst kunt schrijven die bij je gedeelde link komt te staan. Als je al e-mailsjablonen hebt gemaakt in de Verkoop, kun je er een selecteren uit het beschikbare vervolgkeuzemenu. Je zult ook zien dat de contactpersonen die je eerder hebt geselecteerd al zijn opgenomen. Als je klaar bent, klik je op Bericht verzenden en ontvangen deze contactpersonen het bericht dat naast de gedeelde link van je galerij staat.

Bericht verzenden

Zodra je de instellingen voor het delen van de galerij hebt geconfigureerd, klik je op Opslaan. Je zult zien dat de status van je galerij is veranderd.

Galerij status

Een enkele afbeelding delen

Naast het delen van een galerielink, kun je ook een enkele afbeeldingslink binnen je galerij delen. Ga hiervoor naar het menu Galerijen en open de galerij met de afbeelding die je wilt delen. Selecteer de afbeelding om een menu aan de rechterkant weer te geven met functies en informatie over de geselecteerde foto. Onder het kopje Functies staat de knop Afbeeldingslink kopiëren. Als je op deze knop klikt, kopieer je de link naar die specifieke afbeelding, die je vervolgens kunt plakken waar je hem wilt delen.
Zorg ervoor dat de galerij met de afbeelding al eerder is gedeeld om de afbeeldingslink succesvol te kunnen delen.

Kopieer afbeelding link knop

Als in de galerij de optie Bestellen toestaan is geactiveerd, kunnen gebruikers met de gedeelde afbeeldingslink die specifieke afbeelding bestellen volgens de bijbehorende prijslijst.