Galerijen maken

Galerijen maken

Met galerijen kun je je foto's opslaan, organiseren, delen en verkopen vanuit één webwinkel.

Een galerij maken

Galerijen paneel

Om een galerij aan te maken, ga je naar Galerijen en klik je op de knop Toevoegen. Er verschijnt een pop-up menu waarin je een titel en een beschrijving kunt opgeven en het Fotografietype kunt kiezen. Eenmaal gevuld moet je op Maken klikken.

Een nieuw galerijmenu toevoegen

Er verschijnt een nieuwe galerij op je Galerijen.

Nieuwe galerij op Galerijenpaneel

Je kunt je nieuwe galerij openen door erop te klikken. Je zult zien dat de nieuwe galerij leeg is.

Lege galerij

Om afbeeldingen toe te voegen, moet je klikken op Toevoegen, Afbeeldingen toevoegen en de plaats selecteren waar je foto's zijn opgeslagen. Of je kunt de foto's direct toevoegen door ze uit een map te slepen en in de galerij te plaatsen.

Afbeeldingen toevoegen opties

In de rechterkolom van de galerij wordt belangrijke informatie weergegeven, zoals de status van de galerij, de datum waarop hij is aangemaakt, de datum waarop hij voor het laatst is opgeslagen en de totale bestandsgrootte van de hele galerij. Het bevat ook de Hoofdafbeelding van de galerij, de Instellingen en Functies knoppen, de optie om een Product te maken met de afbeeldingen in je galerij en de Hoofdafbeelding. De opties en informatie in deze kolom worden bij elke wijziging bijgewerkt, zodat je een volledig overzicht en controle hebt over de inhoud van je galerij.

Galerij met afbeeldingen

Een subgalerij maken

Naast galerijen heb je de mogelijkheid om subgalerijen binnen de galerij te maken. Erg handig voor het organiseren van je foto's of het maken van selecties van foto's om naar specifieke groepen mensen te sturen. Om subgalerijen te maken, moet je op Toevoegen klikken en Nieuwe subgalerij toevoegen selecteren.

Toevoegen subgalerij knop

Er verschijnt een pop-up menu waarin je een titel en een beschrijving kunt schrijven en het Fotografietype kunt kiezen. Hier kun je ook de optie activeren of deactiveren om de subgalerij automatisch te delen wanneer de hoofdgalerij wordt gedeeld. Eenmaal gevuld moet je op Maken klikken.

Nieuwe subgalerij menu

Er verschijnt een nieuwe subgalerij in de galerij. Je kunt je nieuwe subgalerij openen door erop te klikken. Je zult zien dat deze nieuwe subgalerie leeg is. Je kunt foto's toevoegen door op de knop Toevoegen te klikken zoals in galerijen.

Nieuwe subgalerij gemaakt

En je kunt foto's uit de hoofdgalerie selecteren om ze in de subgalerie te plaatsen. Je hoeft alleen maar terug te gaan naar de hoofdgalerie door erop te klikken.

Bovenste menu galerij

En selecteer de foto's die je naar de subgalerie wilt verplaatsen. Om meer dan één foto te selecteren, moet je op het selectievakje Meerdere selecteren klikken en vervolgens de foto's selecteren. Zodra een foto is geselecteerd, verschijnt in het rechtermenu de optie om te kopiëren, te verplaatsen en te verwijderen. Om de geselecteerde foto's toe te voegen aan de subgalerie, kies je voor kopiëren of verplaatsen, afhankelijk van je behoeften.

Afbeeldingen en galerijen sorteren

Nadat je foto's naar een galerie hebt geüpload, kun je ze ordenen in de volgorde die jij wilt. Sleep gewoon een foto naar de gewenste positie. De klant ziet de volgorde waarin je de foto's hebt gerangschikt in de gedeelde galerie.

Galerijen en subgalerijen kunnen ook op dezelfde manier worden georganiseerd. Pak in het menu Galerijen een galerij en sleep deze naar de gewenste positie. Als je een profielpagina hebt en ervoor kiest om galerijen te delen met de optie Publiceren op profielpagina ingeschakeld, dan bepaalt de volgorde die je hier instelt hoe ze op je profiel worden weergegeven.

Je kunt ook de knop Sorteren in de rechterbovenhoek gebruiken. Als je daarop klikt, krijg je verschillende sorteeropties voor je galerijen en afbeeldingen te zien:
Aanmaakdatum: Deze optie sorteert afbeeldingen op hun aanmaakdatum.
Naam: Sorteert de afbeeldingen alfabetisch op naam.
Sorteren op index: Elke afbeelding krijgt een oplopend indexnummer toegewezen tijdens het uploaden, waarbij nieuwe afbeeldingen het eerstvolgende hoogste nummer krijgen. Als je afbeeldingen handmatig versleept, wordt dit indexnummer overeenkomstig aangepast.
Je kunt ook aangeven of de sorteervolgorde oplopend of aflopend is.

Galerij status

Galerijen tonen een informatief label waarmee je hun status in één oogopslag kunt controleren.
In validatie: Dit geeft aan dat de foto's die naar de galerij zijn geüpload momenteel worden beoordeeld. De status van de galerij verandert automatisch zodra de foto's zijn beoordeeld en goedgekeurd.
Privé: Dit betekent dat de galerij en de foto's die erin staan alleen zichtbaar zijn voor jou, de galerijhouder, en niet toegankelijk zijn voor anderen.
Gedeeld: Dit betekent dat het toegankelijk is voor anderen op basis van de configuratie die je hebt ingesteld in de Instellingen delen. Er is een gedeelde link beschikbaar waarmee mensen de galerij kunnen openen en bekijken. Fotosets zijn niet ingesteld voor verkoop.
Commercieel: Dit geeft aan dat de besteloptie is ingeschakeld. Dit betekent dat foto's in de galerie kunnen worden gekocht volgens de prijslijst en configuratie die u hebt ingesteld in de Verkoopinstellingen.
Gedeactiveerd: Dit geeft aan dat de galerij niet langer gedeeld wordt en dus niet langer commercieel is (ook al was het dat wel). De galerij is effectief verborgen voor het publiek.

Status galerijen