Gemeenschappelijke groepsgalerijen

Gemeenschappelijke groepsgalerijen

Naast het maken van individuele galerijen, kun je ook gemeenschappelijke groepsgalerijen maken die toegankelijk zijn vanuit alle individuele QR galerijen. Dit betekent dat iedereen groepsfoto's kan bestellen zonder dat je ze handmatig aan elke galerie hoeft toe te voegen. Er zijn twee manieren om gemeenschappelijke galerijen te maken:

1. Handmatig aanmaken

Om er een te maken, open je de galerij binnen de Foto Opdrachten groep waar je de Gemeenschappelijke Galerij wilt maken. Klik op Toevoegen en selecteer Een nieuwe gemeenschappelijke groepgalerij toevoegen (bijv. groepsfoto's). Er verschijnt een menu waarin je de Titel, Beschrijving en de Type fotografie kunt invoeren. Zodra deze zijn ingevuld, klik je op de knop Maken. Standaard wordt de aangemaakte gemeenschappelijke groepsgalerie geopend zodat je de gewenste foto's kunt uploaden door op de knop Afbeeldingen toevoegen te klikken.

Gemeenschappelijke groepsgalerie toevoegen

2. Automatisch aanmaken met QR code

Je kunt QR code kaarten maken die je kunt gebruiken bij de fotoshoot om eerst de QR code te maken en dan de groepsfoto. Hiermee kun je automatisch gedeelde groepsgalerijen maken op dezelfde manier als individuele galerijen.
Voor meer informatie over hoe je gemeenschappelijke groep galerij kaarten kunt maken, lees het QR Codes menu artikel.

Voor meer informatie over hoe de automatische sorteerworkflow in zijn werk gaat, lees je de handleiding Fototaak - Workflow.

Prijslijst voor algemene groepsgalerijen

Standaard erven Gemeenschappelijke Groepsgalerijen de prijslijst van de Fototaak. Merk op dat als de prijslijst de optie Bestand downloaden: Alle afbeeldingen op ware grootte bevat, je ook de optie Alle groepsgalerijen opnemen (alleen fototaken) moet activeren. Dit zorgt ervoor dat digitale bestanden van gemeenschappelijke groepsgalerijen worden opgenomen naast de individuele afbeeldingen van elke galerij. Lees voor meer informatie het artikel Prijslijsten: Bestanden downloaden artikel.

Bij het configureren van de Fototaak wordt een optie weergegeven om een andere prijslijst in te stellen voor gemeenschappelijke groepsgalerijen. Je kunt deze optie op elk moment activeren door de Fotoset instellingen te openen en de Optioneel: Prijslijst voor groepsfoto's te activeren. Er wordt dan een vak weergegeven waarin je de gewenste prijslijst kunt selecteren voor alle gemeenschappelijke groepsgalerijen binnen de fototaak. Eenmaal geselecteerd, klik je op Opslaan.

Gemeenschappelijke groepsgalerie toevoegen

Het is ook mogelijk om een specifieke prijslijst in te stellen voor een bepaalde gemeenschappelijke groepsgalerie. Om dat te doen, open je de gemeenschappelijke groepsgalerie en klik je op de knop Galerij-instellingen in de rechterkolom. Standaard worden de instellingen overgenomen van de Fototaak. Door de knop Instellingen fototaak erven te deactiveren, kun je een specifieke prijslijst selecteren en desgewenst de promotie activeren.

Gepubliceerde gemeenschappelijke groepsgalerijen

Gemeenschappelijke groepsgalerijen zijn toegankelijk vanuit alle individuele galerijen binnen de groep. Wanneer een klant zijn individuele galerij binnengaat, worden de gemeenschappelijke galerijen bovenaan weergegeven. Klanten hebben toegang tot deze galerijen door erop te klikken en kunnen de foto's uit de gemeenschappelijke galerij toevoegen aan hun bestelling.

Galerij met gemeenschappelijke groepsgalerij

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: