Een project dupliceren of converteren

Een project dupliceren of converteren

Je kunt je projecten helemaal opnieuw maken of je kunt ze dupliceren en zelfs converteren. Dit kan heel handig zijn om verschillende producten te maken met dezelfde inhoud of om verschillende versies te maken met wijzigingen die je handig vindt, zoals verschillende formaten. Om een project te dupliceren, moet je naar het paneel Projecten gaan en het project selecteren dat je wilt dupliceren. Aan de rechterkant verschijnt een menu met verschillende opties. Binnen de functie-opties vind je de knop Dupliceren. Je kunt de knop Dupliceren ook vinden door op de knop met de 3 puntjes van het project te klikken.

Projectopties weergegeven

Als je erop klikt, wordt er automatisch een nieuw identiek project aangemaakt in je Projectenpaneel. Houd er rekening mee dat dit nieuwe project nog niet is gedeeld en nog niet beschikbaar is voor verkoop.

Gedupliceerd project op paneel

Om dit nieuwe project om te zetten in een ander artikel, klik je erop om de verschillende opties in het rechter menu weer te geven. Hier vind je de knop Converteer artikel nu.

Artikel omzetten knop

Als je erop klikt, verschijnt er een waarschuwing dat het wijzigen van het formaat, de grootte of het aantal pagina's de inhoud kan veranderen. Nu moet je het artikel selecteren waarin je je project wilt omzetten.

Artikelen om het project in om te zetten

Zodra het artikel is geselecteerd, vind je in het paneel Projecten zowel het oorspronkelijke project als het gedupliceerde project dat is omgezet in een ander artikel.

Zelfde project ander artikel

Merk op dat in het geconverteerde artikel de eigenschappen van het oorspronkelijke, door jou ontworpen project zijn aangepast. Het is belangrijk dat je het geconverteerde project opent om te controleren of alles naar wens is. Om dit te doen klik je op het geconverteerde project om het rechtermenu op te roepen. Daar moet je Project bewerken selecteren. Het geconverteerde project wordt geopend zodat je het kunt bekijken en eventueel wijzigingen kunt aanbrengen in deze nieuwe versie.

Ontwerper met geconverteerd project