Contacten en contactgroepen

Contacten en contactgroepen

Je kunt je contacten en contactgroepen rechtstreeks in Photo Portal opslaan. Op die manier kun je hen je beelden en projecten rechtstreeks vanuit Photo Portal sturen, zonder dat je een extern programma hoeft te gebruiken. Contacten en contactgroepen vind je in het paneel Verkoop, onder Communicatie.

Contacten

Het menu Contacten toont een lijst van al je opgeslagen contacten.

Contacts menu

Om een contact toe te voegen klik je gewoon op Toevoegen. Er verschijnt een menu om de persoonlijke gegevens van je contactpersoon toe te voegen. Als je alle velden hebt ingevuld, klik je op Opslaan.

Contact information window

Het nieuwe contact wordt toegevoegd aan je contactenlijst. Door op het contact te klikken, kun je zijn gegevens wijzigen en aanvullen, of indien nodig verwijderen.

Bovendien, als de optie Registratie vereist is geactiveerd in de Instellingen delen van een galerij, zal een nieuwe gebruiker die toegang krijgt tot die galerij automatisch worden toegevoegd aan je contactlijst, met de status Nieuw.

New contact created due to registration

Contactgroepen

Contactgroepen zijn heel handig om je contacten te organiseren in groepen die werken als een distributielijst. Afbeeldingen en projecten kunnen snel worden gedeeld met een groep contacten, zonder dat je ze één voor één hoeft toe te voegen.

Een nieuwe contactgroep kun je aanmaken door op Toevoegen te klikken. Er verschijnt een venster voor het invoeren van de naam van de nieuwe contactgroep. Eenmaal opgeslagen verschijnt hij in het menu Contactgroepen.

Contact groups menu

Om contacten aan een contactgroep toe te voegen, ga je naar het menu Contacten en klik je op het contact dat je aan de groep wilt toevoegen. Alle aangemaakte contactgroepen zullen beschikbaar zijn om aan te vinken in het venster Contactinformatie. Ze zullen ook te zien zijn wanneer een nieuw contact wordt toegevoegd. Er is geen limiet aan het aantal groepen waaraan een contactpersoon kan worden toegevoegd. Het is ook mogelijk om een nieuwe contactgroep aan te maken vanuit het contactinformatievenster door op Toevoegen te klikken. Als je klaar bent, klik je op Opslaan.

Contact group selected in contact

Contacten en groepscontacten gebruiken

Om galerijen en projecten te delen met je contacten, open je de Instellingen delen.

Share gallery settings

Er zijn verschillende opties voor het delen van een gedeelde link. Door te klikken op Delen met contacten worden alle toegevoegde contacten en contactgroepen ter selectie aangeboden. Desgewenst kun je meer contacten toevoegen.

Select contacts window