Verscherpen in Lightroom

Bij de ontwikkeling van foto's (RAW bestanden) in Lightroom heeft u bij het ontwikkelingsproces de mogelijk om de scherpte van de beelden vast te leggen. Let er echter op dat u de beelden niet te sterk verscherpt, anders kan er bij de productie een moiré ontstaan.

Bij de export van foto's is er de optie "uitvoer verscherpen", deze optie dient u te deactiveren, omdat het nascherpen voor bepaalde papiersoorten niet nodig is.

Verscherpen in Lightroom

Automatische Beeldverbetering:

Wanneer u uw beelden zelf heeft bewerkt, dan deactiveer alstublieft de automatische beeldverbetering in de Saal Design Software. Indien u via de Professionals uplod bestelt dan is de beeldverbetering automatisch gedeactiveerd.