Moiré

Een Moiré ontstaat wanneer beelden te scherp zijn of door een overlapping van verschillende netten/patronen. Het Moiré effect kan al bij het fotograferen, of bij het scannen, bij het bewerken maar ook bij het belichten / drukken van een beeld ontstaan.

Men kan een Moiré goed herkennen wanneer u het beeld vergroot (100% - 800%).  Hier herkend men een ruis of een overscherping van het  beeld.

Moiré

Wij maken gebruik maken van een pixelbelichter. Dit betekend dat tijdens ons productieproces de afzonderlijke pixels heel scherp worden weergegeven. Alle beelddetails worden uiterst gedetailleerd weergegeven en bij de productie kan dit moiré-effect nog meer versterkt worden.

Moiré bewerken

Om dit effect te verminderen of te verwijderen, raden wij u aan om een vervaging (softfocus) te gebruiken. Dit  bij de betroffene delen van uw beeld.

Maak een selectieve keuze of maakt u gebruik van een masker bij de betroffene gedeelten van uw beeld. Gebruikt u nu de filter "Gaussiaans vervagen". Wij kunnen u geen voorbeelden met betrekking tot de instellingen geven omdat de bewerking erg afhankelijk is van uw beeld, beeldgrootte en de sterkte van het Moiré-effect.

Na het vervagen zou u bij een sterke vergroting (zoom uw beeld tot de afzonderlijke pixels herkenbaar zijn)  een homogeen oppervlak moeten zien.

Moiré