Grijswaardenafbeelding heeft verschillende RGB waardes en een kleurzweem

Afbeelding in grijswaarden heeft verschillende RGB waardes

Wanneer een grijswaardenafbeelding in het kleurruim RGB geen identieke kleurwaardes heeft dan kan er een kleurzweem ontstaan. De oplossing is om het beeld hierop aan te passen.

Grijswaardenafbeelding heeft verschillende RGB waardes en een kleurzweem

De pipet kan worden gebruikt om te controleren of het beeld identieke RGB-waarden heeft, als ze ook maar minimaal verschillen van elkaar, kan een kleurzweem kan optreden.

Ga als volgt te werk:

Converteert u eerst de afbeelding naar een grijswaardenafbeelding om: in het programma Photoshop: bewerken > converteren naar profiel... > profiel: grijswaarden werkende kleurruimte-dot gain 15% (instellingen zie screenshot).

Grijswaardenafbeelding heeft verschillende RGB waardes en een kleurzweem

Vervolgens zet u de afbeelding terug naar de RGB-kleurruimte:

In het programma Photoshop: bewerken > converteren naar profiel... > profiel: RGB-werken kleurruimte-sRGB IEC61966-2.1 (instellingen zie screenshot).

Grijswaardenafbeelding heeft verschillende RGB waardes en een kleurzweem
Nu de RGB-waarden zijn identiek aan R 167/G 167/b 167 , het bestand heeft geen kleurzweem meer en kan nu worden besteld bij ons.

Grijswaardenafbeelding heeft verschillende RGB waardes en een kleurzweem

Direct support

Wanneer u geen antwoord op uw vraag heeft gevonden, kunt u hier uw verzoek aan onze vakkundige support formuleren:

Hartelijk dank voor uw bericht. U ontvangt een melding over de status van uw aanvraag per E-mail.
Er zijn fouten opgetreden tijdens de formulier-overdracht. Controleer uw gegevens s.v.p.!
Een moment geduld a.u.b.: gegevens worden overgedragen.
Ik ga akkoord met de verwerking van mijn persoonsgegevens op basis van deze gegevensbeschermingsverklaring voor „Support aanvragen”.
U dient de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG)te accepteren