Afbeeldingen in de software in sepia veranderen

Helaas is het op het moment bij de fotobestelling alleen mogelijk om handmatig de waarden voor sepia in te stellen. Dit doet u als volgt:

Bij "Effecten" kiest u de gewenste bruintoon onder "inkleuren". Hier kan men in het inkleurvenster via "kleurkeuze" de exacte toon in RGB-waarden invoeren (bijv. r:121, g101, b63). Nadat u de afbeelding heeft ingekleurd, is het in de regel nog nodig de helderheid en het contrast aan te passsen (dit is per afbeelding verschillend, helderheid tussen 70 en 100, contrast tussen 100 en 160)