Verschil kleurweergave Adobe Photoshop / Lightroom / Saal Digital Design Software

Soms gebeurt het dat de beeldweergave in Adobe Photoshop, Lightroom en onze Saal Digital Design Software van elkaar verschillen. In de meeste gevallen komt de kleur van uw beeldscherm met de ontwerpsoftware (Saal Digital Design Software) overeen.

Waarom ontstaat er een verschil?

Wanneer u de kleuren van uw monitor niet juist heeft gekalibreert ontstaat er een kleurverschil.

Oplossing:

Ga op uw computer onder instellingen naar beeldschermresolutie aanpassen.. Deze vindt u bij configuratiescherm. Kies uw beeldscherm uit en zet een haakje bij "persoonlijke instellingen voor deze computer gebruiken" Klikt u op uitvoeren en kies voor het profiel: "sRGB IEC61966-2.1" Gebruikt u deze als nieuw standaardprofiel of selecteer hier uw laatste monitor kalibratie.

U dient na het invoeren van de nieuwe instelingen uw computer opnieuw op te starten. De weergave van de ontwerpprogramma´s Adobe Photoshop, Lightroom en de Saal Digital Design Software zijn nu gelijk.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door gebruik te maken van deze website stemt u het gebruik van Cookies toe. Meer informatie over het gebruik van Cookies vindt u hier.