Snij- en vouw toleranties

Productie toleranties zijn helaas niet te vermeiden, hoewel we ons uiterste best doen. Toleranties komen voor in elke productie en zijn een toegestane afwijking die ontstaat als gevolg van de productie.

Snij- en vouw toleranties:

Machinale verwerking kan leiden tot toleranties bij het snijden en vouwen van het product . Toleranties van +/-1 mm ligt hier in het gebied dat moet worden aanvaard. Als het product scheef wordt gesneden, betreft het geen snij tolerantie.


Hoe voorkomt u snij toleranties?

Wanneer u een omtrek witte of gekleurde rand rond uw foto product wilt krijgen, raden wij u aan het frame groot genoeg te maken. Als aanbeveling raden wij u een framedikte van 1 cm aan. Gelieve alle belangrijke elementen of volledig binnen de aflooplijn of ver genoeg weg van de aflooplijn aan te leggen.

 
 
 
Snij- en vouw toleranties
 
 
Wat is een afloop?

De snijmarge, ook wel afloop (bleed) genoemd, geeft de rand aan die buiten het eindformaat van het drukwerk uitsteekt en door de snijmachine wordt verwijderd. Het bestand (incl. alle afbeeldingen en gekleurde oppervlakken) wordt aan alle kanten groter gemaakt om er zeker van te zijn dat er geen witte randjes ontstaan bij het snijden door de snijmarge.