Resolutie, kleurruimte en bestandsformaten bij fotoproducten

Saal Digital ondersteunt in de software de ganbare bestandsformaten JPEG en PNG. Om te zorgen dat uw beelden zo snel mogelijk verstuurd worden kunt u het beste het JPEG-formaat gebruiken, omdat dat dit de bestandsgrootte aanzienlijk reduceert.

Kleurruimte RGB
Stuur ons uw beelden alstublieft in kleurruimte RGB op.
Meer informatie over kleurruimtes vindt u hier: sRGB, Adobe RGB en ProPhoto RGB.

Bestandsformaat JPEG
U kunt het beste uw beelden opslaan in JPEG om uw bestandsgrootte te verkleinen en daarmee de uploadsnelheid te vergroten. Voor een optimale kwaliteit raden wij u kwaliteitsniveau 90 aan. Een te hoge comprimering (onder 70) zorgt voor een veminderde beeldkwaliteit, vooral bij opvallende kleuren zoals rood is dit goed zichtbaar. Bij het gebruik van Adobe Photoshop kunt u uw beelden met een verhouding van 8 of hoger comprimeren. Deze waarden leiden niet tot zichbaar kwaliteit- of detailverlies. Niet gecomprimeere bestanden (b.v. TIFF of Photoshop PSD) kunt u heel gemakkelijk in gecomprimeerde bestanden omzetten, indien u deze eenvoudig als JPEG opslaat. 

Optimale Bestandsresolutie voor kwalitatief hoogwaardige afdrukken 
De optimale bestandsresolutie is afhankelijk van de beelddetails, de bestandsgrootte en de maximaal mogelijke resolutie van het afgifteapparaat. 

Indien u over een snelle internetverbinding beschikt dan zijn ook grotere bestanden geen probleem.
Voor een superieure beeldkwaliteit zou u een resolutie van 300-400 dpi (120 pixels/cm) moeten gebruiken. Bij deze hoge resolutie zijn de bestanden groter als bij lagere resolutie. Voor een goede productiekwaliteit zou u een resolutie van 200 dpi (80 pixels/cm) moeten gebruiken. De laagste resolutie bedraagt 100 dpi (40 pixels/cm). 

Een lijst met de productieresoluties van onze producten is te vinden op de betreffende productpagina's onder de sectie professionele zone in de menubalk.

Beelden voor een bewerken voor een optimale uitgifte kwaliteit. 
De afdrukkwaliteit hangt samen met de beeldcompressie en de bestandsformaten van uw beelden. Het bestandsformaat bij het downloaden van beelden uit de digitale camera is meestal JPEG (de compressie van dit bestandsformaat wordt meestal vanwege ede beperkte opslag van digitale camera's gebruikt). Elke compressie van beelden lijdt tot detailverlies, ook wanneer dit niet met het blote oog waarneembaar is. Bewerk de beelden op de volgende manier om verdere detailverlies tegen te gaan. Download de beelden van uw digitale camera (in het door uw camera ondersteunde bestandsformaat) sla uw beelden in een niet gecomprimeerde  bestandsformaat op (b.v. als TIFF of Adobe PSD). Zo kunt u uw beeld bewerken en veranderen zonder dat bij het oplsaan elke keer opnieuw wordt gecomprimeerd, wat tot detailsverlies lijdt. Zodra u de bewerking van uw beeld heeft afgesloten dan slaat u uw beeld op in een gecomprimeerde bestandsformaat (JPEG), om de bestandsgrootte te verkleinen. Verstuur dan het gecomprimeerdere beeld via onze software of de online shop aan onze professionele productie. Hoe kleiner het bestand des te sneller gaat het verzenden.

De optimale resolutie, die u voor uw product nodig heeft, vindt u op de betreffende productpagina onder het kopje "afmetingen"