Watermerk

Watermerk

Om je werk extra te beschermen kun je een persoonlijk watermerk aan je foto's toevoegen.

Een watermerk maken

Eerst moet je beslissen wat je watermerk wordt. Ga hiervoor naar het Verkooppaneel en klik op Watermerk. Je vindt er verschillende opties.

Text type watermark

Je kunt ervoor kiezen om je watermerk als tekst weer te geven. Deze tekst wordt weergegeven in een raster van de opgegeven afmetingen. Je kunt ook de opaciteit, de lettergrootte en zelfs de kleuren variëren als je dat wilt.
Of je kunt ervoor kiezen om je watermerk als afbeelding weer te geven. Je moet dan bij Type kiezen voor Afbeelding. En de optie om een afbeelding te uploaden als je watermerk verschijnt. Deze afbeelding wordt herhaald als schaakbord volgens de instellingen die je hebt ingesteld. Je moet op Afbeelding uploaden klikken en de afbeelding selecteren die je als watermerk wilt gebruiken. De geüploade afbeelding verschijnt in dit paneel.

Image type watermark

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe het watermerk eruit zal zien op je foto's. Je moet onder Voorbeeld op Afbeelding uploaden klikken en een foto selecteren om het watermerk op te testen.

Watermark preview

Als je tevreden bent met het resultaat, klik je op Opslaan.

Een watermerk toepassen op een galerij

Om het watermerk op een galerij aan te brengen, ga je naar het paneel Galerijen. Hier moet je de Galerij-instellingen openen van de galerij waarop je het watermerk wilt toepassen. Er verschijnen veel opties, je moet het watermerk activeren en op Opslaan klikken.

Watermark activated in gallery settings

Als je je galerie opent, zul je zien dat het watermerk is toegepast.

Watermark applied in gallery

Een watermerk toepassen op een project

Om het watermerk toe te passen op een project, ga je naar het paneel Projecten en open je de Projectinstellingen van het project waarop je het watermerk wilt toepassen. Er verschijnen veel opties, je moet de Toon geavanceerde instellingen neerzetten, het watermerk activeren en op Opslaan klikken.

Watermark activated in projects settings

Als je je project opent, zie je dat het watermerk is toegepast.

Watermark applied in project