Watermerk

Watermerk

Om je werk extra te beschermen kun je een persoonlijk watermerk aan je foto's toevoegen. Houd er rekening mee dat het watermerk alleen voor digitale bescherming is en niet wordt opgenomen in afgedrukte fotoproducten of wordt toegevoegd aan downloadbare bestanden.

Een watermerk maken

Eerst moet je beslissen wat je watermerk wordt. Ga hiervoor naar het Verkooppaneel en klik op Watermerk. Je vindt verschillende opties.

Watermerk met tekst

Je kunt ervoor kiezen om je watermerk als tekst weer te geven. Deze tekst wordt weergegeven in een raster van de opgegeven afmetingen. Je kunt ook de opaciteit, lettergrootte en zelfs de kleuren variëren als je dat wilt.
Je kunt er ook voor kiezen om je watermerk als afbeelding weer te geven. Je moet dan bij Type kiezen voor Afbeelding. En de optie om een afbeelding te uploaden als je watermerk verschijnt. Deze afbeelding wordt herhaald als een schaakbord volgens de instellingen die je hebt ingesteld. Je moet op Afbeelding uploaden klikken en de afbeelding selecteren die je als watermerk wilt gebruiken. De geüploade afbeelding verschijnt in dit paneel.

Type afbeelding watermerk

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe het watermerk eruit zal zien op je foto's. Je moet onder Voorbeeld op Afbeelding uploaden klikken en een foto selecteren om het watermerk op te testen.

Watermerk voorbeeld

Als je tevreden bent met het resultaat, klik je op Opslaan.

Een watermerk op een galerij toepassen

Om het watermerk toe te passen op een galerij, ga je naar het paneel Galerijen. Hier moet je de Galerij-instellingen openen van de galerij waarop je het watermerk wilt toepassen. Er verschijnen veel opties, je moet het watermerk activeren en op Opslaan klikken.

Watermerk geactiveerd in galerijinstellingen

Als je je galerij opent, zul je zien dat het watermerk is toegepast.

Watermerk toegepast in galerie

Een watermerk op een project toepassen

Om het watermerk op een project toe te passen, ga je naar het paneel Projecten en open je de Projectinstellingen van het project waarop je het watermerk wilt toepassen. Er verschijnen veel opties, je moet de optie Geavanceerde instellingen weergeven openen, het watermerk activeren en op Opslaan klikken.

Watermerk geactiveerd in projectinstellingen

Als je je project opent, zie je dat het watermerk is toegepast.

Watermerk toegepast in project