Vouchers

Vouchers

Je kunt aangepaste tegoedbonnen maken voor je klanten om je verkoop te verhogen en hen korting te geven op hun aankopen. Je hebt volledige controle over het bedrag, de hoeveelheid en de vervaldatum van de tegoedbon, die van toepassing is op alle galerijen met de functie Bestelling toestaan geactiveerd. Ga naar het Vouchers menu in het Verkooppaneel om deze functie te beheren.

Menu Vouchers in het Verkooppaneel

Om een tegoedbon aan te maken, klik je op de knop Toevoegen. Er verschijnt dan een venster waarin je je tegoedbon kunt aanmaken.

Venster Voucher bewerken

Algemeen

Interne naam: In het veld Interne naam kun je een naam toewijzen voor interne referentie. Deze naam is alleen zichtbaar voor jou en niet voor je klanten.
Kortingscode: Hier voer je de feitelijke Kortingscode in die klanten in hun winkelmandje moeten invoeren om van de kortingsbon te kunnen profiteren.
Standaard worden vouchers geactiveerd wanneer ze worden aangemaakt, maar je kunt ze deactiveren door de activeringsschakelaar te verplaatsen.

Algemene voucher sectie

Vervaldatum

Hier vind je hulpmiddelen om de duur van de voucher in te stellen.
Van: In het veld Van kun je de activeringsdatum opgeven. Als je dit veld leeg laat, wordt de voucher direct na het aanmaken geactiveerd.
Tot: Met het Tot veld kun je de vervaldatum van de voucher instellen. Als dit veld leeg wordt gelaten, blijft de voucher geldig totdat hij handmatig wordt gedeactiveerd.
Gebruikslimiet: In het veld Gebruikslimiet kun je instellen hoe vaak een klant de bon maximaal mag gebruiken binnen de opgegeven vervaldatum. Als dit is ingesteld op 0, kan een klant de bon onbeperkt gebruiken.

Rubriek Vervaldatum voucher

Bedrag en type

Hier vind je opties om de hoeveelheid van de bon te bepalen.
Bedrag: Het veld Bedrag kan worden gevuld met een absolute waarde als je kiest voor het type Absoluut, waardoor het opgegeven bedrag direct wordt afgetrokken. Als je kiest voor het type Percentage, zal de waarde in het veld Bedrag het kortingspercentage weergeven dat wordt toegepast op de aankopen van de klant. Hoewel de voucher de marge van de fotograaf verkleint, kan het een strategische aanpak zijn om eerst de prijzen te verhogen en kortingen aan te bieden. Het is belangrijk om te weten dat de marge van Saal Digital onaangetast blijft.
Minimum bestelbedrag: Met het veld Minimum bestelbedrag kun je de minimale bestelwaarde instellen die klanten nodig hebben om de voucher toe te passen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en nauwkeurige berekeningen te maken om het voordeel te maximaliseren.
Je hebt de optie om de verzendkosten voor de aankopen van je klanten te dekken door het vakje verzending aan te vinken. Houd er rekening mee dat dit geen invloed heeft op Saal Prio-accounts, omdat deze al gratis verzending ontvangen. Met een Saal Prio-account hoeven noch jij noch je klanten verzendkosten te betalen voor bestellingen met een minimale waarde van 10 €.

Bedrag en type voucher sectie

Extra activeringen

Daarnaast kun je aangeven of de voucher beschikbaar is voor Productsets, Bestandsdownloads en Projecten. Klik op Opslaan als je klaar bent.
Zodra een voucher is aangemaakt, kan deze worden toegepast op aankopen die worden gedaan in een van je galerijen waarbij de optie Bestellen toestaan is geactiveerd, zolang aan het minimale bestelbedrag en de aangegeven vervaldatums wordt voldaan.

Extra voucher activering

Vouchers beheren

Alle aangemaakte tegoedbonnen worden weergegeven in het menu Voucher, met een overzicht van hun details. Je kunt zoveel tegoedbonnen aanmaken als je wilt.

Vouchermenu

Om een tegoedbon te wijzigen, klik je gewoon op de interne naam ervan in het menu Voucher, waardoor het venster Tegoedbon bewerken wordt geopend. Maak de nodige aanpassingen en vergeet niet om je wijzigingen op te slaan. Als het nodig is, kun je een bon verwijderen door op het prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek te klikken.

Venster Voucher bewerken

Houd er rekening mee dat je je klanten handmatig op de hoogte moet stellen van de Kortingscode, zodat ze deze kunnen inwisselen bij aankopen in een van je galerijen onder de voorwaarden die je hebt ingesteld.