Prijslijsten

Prijslijsten

Om fotoproducten te verkopen moet je eerst prijslijsten maken waarin je alle criteria voor de te verkopen producten, hun kenmerken en prijzen vastlegt. Zodra deze prijslijsten zijn aangemaakt, zijn ze beschikbaar voor gebruik in je galerijen als de optie Bestellen toestaan is geactiveerd.
Alle aangemaakte prijslijsten worden weergegeven in het menu Prijslijsten in het paneel Verkoop. Ze kunnen op elk moment gewijzigd worden door op de knop Bewerken te klikken. Je kunt zoveel prijslijsten maken als je wilt.

Price list panel

Om een prijslijst aan te maken moet je op Toevoegen klikken. Er verschijnt een menu Nieuwe verkooplijst.

New selling price list menu

Het eerste wat je moet instellen zijn de Basisinstellingen. Hier moet je je prijslijst een titel geven. Deze naam is alleen voor jou zichtbaar en wordt niet gedeeld met je klanten. Je kunt de prijslijst instellen als standaard prijslijst. Zo wordt hij standaard geactiveerd wanneer je de commercialisatie van een van je galerijen toestaat. En als je wilt, kun je de Prijsverfraaier activeren om prijzen automatisch af te ronden.

Price list basic settings

Producten configureren

Onder de Basisinstellingen vind je de verschillende beschikbare productcategorieën. Je moet die activeren die je in je prijslijst wilt opnemen.

Products category deactivated

Zodra een productcategorie is geactiveerd, verschijnen er nieuwe opties. Je kunt de beschikbare producten binnen elke categorie afzonderlijk activeren en deactiveren.

Products within Wall Decor category

Daarnaast kun je door te klikken op Configuratie de verschillende configuratieopties voor elk product activeren en deactiveren. Afhankelijk van het product dat je configureert, vind je verschillende opties om het aan te passen. Ben je eenmaal ingesteld, dan moet je de configuratie opslaan.

Photo in a Changeable Frame configurator

Je kunt ook de volgorde waarin de fotoproducten verschijnen sorteren, zodat het product dat je kiest als eerste verschijnt. Klik daarvoor gewoon op de pijlen die rechts van elk product verschijnen en verplaats het naar boven of beneden zoals je wilt.

Rearranged products in price list

Je kunt de volgorde veranderen waarin zowel de categorie fotoproducten als de fotoproducten binnen de categorie verschijnen.

Prijzen instellen

Je kunt voor elk product de toeslag bepalen. Deze toeslag wordt toegevoegd aan de aankoopprijs van het product en komt overeen met de winst die je ontvangt voor elk verkocht product. Je kunt verschillende soorten toeslagen definiëren: Absoluut, waarbij je een vaste toeslag kunt instellen. Procentueel, waarbij je een procentuele toeslag kunt instellen. Vast voor elk product, waarmee je handmatig de verkoopprijs voor elk product kunt bepalen.

Surcharge types

Als je op Configuratie klikt als Vast voor elk product is geselecteerd, zie je een configuratiepaneel voor dat product.

Fixed for each product configuration menu

Hier kun je alles met betrekking tot het fotoproduct configureren en informatie vinden over de inkoopprijs, verkoopprijs en de winst die je maakt. Je kunt elk artikel naar wens activeren of deactiveren. Standaard zijn alle artikelen binnen het fotoproduct geselecteerd met een vooraf ingestelde verkoopprijs en winst. Je kunt de toeslag voor alle artikelen eenvoudig wijzigen op een absoluut of procentueel type in het eerste paneel.

Apply surcharge to selected articles menu

Je kunt instellen dat een specifieke configuratie standaard wordt geselecteerd wanneer deze in de Galerij voor aankoop wordt geselecteerd. Dit geeft voorrang aan de gewenste configuratie en maakt het voor de klant gemakkelijker om te kiezen.

Preselected article menu

Je kunt de filters en de zoekfunctie gebruiken om snel alle artikelen te vinden met de eigenschappen die je opgeeft. Dit maakt het gemakkelijk om alleen de artikelen met de gewenste kenmerken te activeren.

Filters applied in configurator

Je kunt ook de uiteindelijke prijs bepalen waarvoor elk verkocht wordt door eenvoudig de waarde in te voeren in de kolom Verkoopprijs. Als je je instellingen hebt gemaakt, klik je op Opslaan.

Digitale bestanden

Naast fotoproducten kun je ook digitale bestanden van je foto's verkopen. In de prijslijst vind je verschillende resolutie-opties die geactiveerd kunnen worden. Je moet degene die je wilt verkopen activeren en er de absolute prijs voor instellen.

Digital files activated

Als je wilt, kun je je digitale bestanden zelfs gratis aanbieden door de prijs in de prijslijst op 0 te zetten. Je klanten kunnen dan het digitale bestand in de galerie selecteren, het voor 0 aan het winkelwagentje toevoegen, de bestelling afronden en de digitale bestanden gratis ontvangen.

Digital files in gallery

Shopping basket with digital files

Bij het bestellen van digitale bestanden ontvangt de gebruiker na ontvangst van de betaling snel en gemakkelijk per e-mail de downloadlink naar de foto's, zonder te hoeven wachten op de productietijd. De downloadlink blijft maximaal 30 dagen geldig. Je kunt de downloadlink zo nodig opnieuw naar de klant sturen door de bestelling met de downloads te selecteren in het paneel Orderbeheer en te klikken op Downloadlinks opnieuw naar de klant sturen.

Resend download links button

Prijslijst voor een specifieke afbeelding

Je kunt een specifieke prijslijst instellen voor een individuele afbeelding. Dit is handig als je bijvoorbeeld een groepsfoto in een bepaald formaat voor een bepaalde prijs wilt verkopen. Open hiervoor de galerij en selecteer een foto. Alle informatie over de foto verschijnt in het menu rechts. Hier vind je het keuzemenu Prijslijst.

Image selected in gallery

Standaard is Gebruik prijslijst uit galerij geselecteerd. Je hoeft alleen maar de prijslijst te selecteren die je voor die specifieke foto wilt activeren. Eenmaal geselecteerd, klik je op Wijzigingen opslaan.

Image price list options

Wanneer je de galerie opent, zul je zien dat de foto die je hebt geselecteerd de producten en prijzen aanbiedt uit de prijslijst die voor die specifieke foto is opgegeven.