Verkoop instellingen

Verkoop instellingen

Met dit menu kun je je beelden verkopen als producten of digitale bestanden. Het is essentieel dat je deze optie activeert als je je beelden wilt verkopen. Als je op Verkoopinstellingen klikt, zal het eerste scherm je vragen om de optie Bestelling toestaan te activeren, zodat beelden besteld kunnen worden.

Activate allow ordering

Eenmaal geactiveerd verschijnen er verschillende opties waarmee je de verkoop van je afbeeldingen kunt aanpassen.

Sales settings

Het eerste wat je zult vinden is de prijslijst. De prijslijst die als standaard is geselecteerd bij het instellen van de prijslijsten is voorgeselecteerd. Je kunt een andere kiezen via het prijslijstmenu. En als het nodig is, kun je de prijslijst definitief aanpassen door op Bewerken te klikken.

Select price list

Vervolgens vind je de optie om Filter producten op beeldverhouding te activeren. Hiermee kun je alleen die producten uit de geselecteerde prijslijst bestellen die overeenkomen met de beeldverhouding van de afbeelding.

Ratio filter sample options

Je kunt de klant de mogelijkheid geven de afbeelding bij te snijden en te herkaderen door Bewerken/bijsnijden van afbeeldingen toe te staan. Een knop Afbeelding bewerken zal beschikbaar zijn op de gedeelde galerielink wanneer een fotoproduct is geselecteerd.

Edit button on gallery

Door erop te klikken kan de klant de laatste aanpassingen aan de afbeelding aanbrengen op basis van het formaat van het geselecteerde fotoproduct.

Crop image

Ten slotte kun je de optie Afbeelding vervangen voor bestelling activeren. Zo kun je het definitieve bestand uploaden zodra een bestelling is gedaan, en voordat het wordt doorgestuurd naar de productie.

Een prijslijst toepassen op een galerij

Om een prijslijst toe te passen op een galerij, moet je eerst het bestellen ervan toestaan. Vanuit de Galerijen moet je het menu openen van de galerij die je wilt toepassen. Er verschijnen dan verschillende opties.

Options from the gallery panel

Je vindt al deze opties ook binnen de galerij.

Options within a gallery

Je moet klikken op Verkoopinstellingen. Hierdoor verschijnt een menu Verkoopinstellingen met de optie Bestellingen toestaan geactiveerd.

Gallery Sales settings

De prijslijst die je als standaard hebt ingesteld wordt automatisch geselecteerd. Je kunt deze wijzigen in een andere prijslijst die je al hebt aangemaakt door het menu Prijslijst te openen en te selecteren. In dit menu kun je de optie Producten filteren op afbeeldingsformaat activeren, de optie activeren om klanten toe te staan je afbeeldingen te bewerken en bij te snijden, en de optie Afbeeldingen vervangen voor bestelling activeren. Als je klaar bent, klik je op Opslaan. Als je galerij nog niet eerder is gedeeld, verschijnt het menu Galerij delen. Je moet delen activeren om je afbeeldingen te kunnen verkopen. Als je klaar bent, klik je op Opslaan. Je zult zien dat de status van de galerij is veranderd.

Gallery status

Wanneer je je galerij opent, zul je zien dat de optie Nu kopen nu beschikbaar is in de galerij.

Buy now button

Afbeeldingen kunnen worden gekocht volgens de configuratie die in de geselecteerde prijslijst is ingesteld.

Products to buy

Naast de galerijen kunnen ook alle fotoproducten zoals fotoboeken, kalenders en kaarten te koop worden aangeboden.