Orders blokkeren en afbeeldingen vervangen

Orders blokkeren en afbeeldingen vervangen

Photo Portal biedt je verschillende opties om de bestellingen van je klanten te controleren, waarbij je desgewenst handmatig bestellingen kunt deblokkeren, zodat je volledige controle hebt over je afbeeldingen. Er zijn twee manieren om bestellingen te blokkeren.

Afbeeldingen vervangen voordat je bestelt

Met deze optie kun je tijd besparen bij het bewerken van je foto's en ruimte bij het uploaden van bestanden. Hiermee kun je je afbeeldingen onbewerkt en in lage resolutie uploaden als voorbeeld. Zodra de bestelling is aangemaakt, kun je de definitieve afbeeldingen bewerkt en in hoge kwaliteit uploaden voordat je de bestelling goedkeurt. Je vindt deze optie in de Verkoopinstellingen van de galerij van je keuze.

Options and information within a gallery

Je moet de optie Afbeeldingen vervangen voor bestelling activeren. Zo krijg je een melding om de afbeelding te wijzigen als er een bestelling wordt aangemaakt. Eenmaal geactiveerd moet je op Opslaan klikken.

Gallery sales settings

Wanneer een klant een aankoop uit deze galerij voltooit, ontvang je een e-mail met een melding van de bestelling. Om die te verwerken kun je op de gegeven link klikken of inloggen op Photo Portal en naar het Orderbeheer binnen de Verkoop gaan.

Order management panel

Hier vind je de bestelling die je klant heeft gedaan met de status Wachten op productiebeeld. Als je erop klikt, zie je alle details van de bestelling.

Order waiting for production image

Hier moet je de bewerkte bestanden van hoge kwaliteit voor het afdrukken uploaden. Mocht je ze nog niet laten retoucheren, dan kun je het CSV-bestand downloaden. Met dit bestand zal de software die je kiest om de foto's te retoucheren, zoals Lightroom, alleen de beelden openen die je klant heeft geselecteerd, waardoor je veel tijd bespaart bij het zoeken naar de bestanden. Als je ze al geretoucheerd hebt, hoef je ze alleen nog maar te uploaden. Je kunt ze één voor één uploaden door in elk ervan op Upload Image te klikken. Als je laatste te uploaden bestanden dezelfde naam hebben als de te vervangen bestanden, kun je ze allemaal tegelijk uploaden door te klikken op Alle afbeeldingen uploaden.

Mass upload all images button

Eenmaal geüpload zal de status van de afbeeldingen dienovereenkomstig veranderen.

Order with uploaded images

Je kunt zelfs een laatste uitsnede maken in de uiteindelijke afbeelding volgens de op de bestelling gevraagde verhouding door te klikken op het pictogram Afbeelding bewerken.

Cropped photo

Om de bestelling af te ronden, hoef je alleen nog maar te klikken op Bestelling vrijgeven voor productie. Als je terugkeert naar Orderbeheer, zie je dat de status van de bestelling is bijgewerkt.

Order released for production

Orders handmatig vrijgeven

Als de naar al je galerijen geüploade afbeeldingen de definitieve, geretoucheerde bestanden van hoge kwaliteit zijn en je elke bestelling handmatig wilt goedkeuren, kun je ook deze optie gemakkelijk activeren. Het enige wat je hoeft te doen is naar je instellingen binnen Verkoop en Factuur gaan en de optie Bestellingen handmatig vrijgeven activeren.

Sales and bill settings panel

Eenmaal geactiveerd zullen alle door je klanten geplaatste bestellingen handmatig door jou in het Orderbeheer moeten worden goedgekeurd voordat ze in productie gaan.