Instellingen delen

Instellingen delen

In dit menu vind je de hulpmiddelen om je afbeeldingen en galerijen te delen met je contacten en klanten. Het is ook noodzakelijk om deze optie te activeren als je je beelden wilt verkopen. De eerste keer dat je op Deelinstellingen klikt, zal een scherm je vragen het delen te activeren.

Activate sharing

Eenmaal geactiveerd verschijnen er verschillende opties waarmee je kunt aanpassen hoe je galerij wordt gedeeld. De aangemaakte gedeelde link die naar je galerij leidt zal hier zichtbaar zijn. Je kunt deze link handmatig kopiëren en plakken, of gewoon op Openen klikken om de Gedeelde link naar je galerij te openen. Zo kun je zien hoe gebruikers de galerij te zien krijgen.

Share gallery menu

Er zijn nog meer opties om in te stellen hoe je galerij gedeeld wordt. Je zult zien dat de titel die je in je Galerij-instellingen hebt geschreven, is overgenomen als de standaardtitel voor de gedeelde link van je galerij. Je kunt de titel overschrijven zodat die in de gedeelde link verschijnt als de titel van je galerij, als je dat wilt. Je kunt ook de beschrijving van je galerij overschrijven.

Override gallery description

Als je eerder talen in je Verkoop hebt ingeschakeld, kun je hier de vertaalde titel en beschrijving voor je gedeelde galerielink toevoegen door op Vertalen te klikken. De ingeschakelde talen worden getoond om in te vullen.

Translations

Tenslotte kun je de optie activeren om de galerij op je profielpagina te publiceren. Op deze manier kunnen gebruikers, naast toegang tot de galerij via de gedeelde link, deze ook bezoeken via je profielpagina, samen met andere galerijen die je daar gepubliceerd hebt.

Publish on profile page

Beveiligen met een wachtwoord

Als je wilt, kun je je galerij met een wachtwoord beveiligen. Zo hebben alleen gebruikers die het wachtwoord kennen toegang. Je zult gebruikers handmatig het wachtwoord moeten vertellen om toegang te krijgen tot de galerij.

Secure with password

Je kunt ook de optie Registratie vereisen activeren. Hierdoor moet de gebruiker die de gedeelde link opent zich registreren.

Require registration

Zodra een gebruiker zich registreert voor de galerij, komt hij in het informatiemenu van de galerij te staan.

User listed in gallery

En als de gebruiker nieuw is, wordt hij toegevoegd aan je contacten.

User on contacts

Je zult zien dat als de optie Registratie vereist actief is, de optie Eerste gebruiker wijst wachtwoord toe verschijnt.Je kunt dit inschakelen, wat betekent dat de eerste gebruiker die inlogt op deze galerij het wachtwoord voor de galerij bepaalt.

Gedeelde link naar contacten sturen

Onder de Gedeelde link vind je de verschillende opties om je galerij te versturen en te delen met gebruikers. Je kunt Link delen kopiëren om hem naar de gebruikers van je keuze te sturen via de methode of het platform van je voorkeur. Klik op Verzenden per e-mail om de link per e-mail te versturen. Dit opent automatisch de standaard software die je op je apparaat hebt geselecteerd om e-mails te versturen. Of je kunt de gedeelde link rechtstreeks vanuit Photo Portal via e-mail naar je contacten sturen door te klikken op Delen met contacten.

Share link options

Als je deze optie selecteert, zie je de contacten en contactgroepen die je eerder hebt toegevoegd. Je kunt degenen selecteren naar wie je de gedeelde link wilt sturen. Desgewenst kun je hier meer contacten toevoegen door op Toevoegen te klikken.

Select contacts

Zodra je de contacten hebt geselecteerd die de e-mail met de gedeelde link naar je galerij zullen ontvangen, moet je op Doorgaan klikken. Er verschijnt een nieuw venster waarin je de tekst kunt schrijven die bij je gedeelde link komt te staan. Als je in de Verkoop al E-mailsjablonen hebt gemaakt, kun je er een kiezen uit het beschikbare uitklapmenu. Je zult ook zien dat de contacten die je eerder hebt geselecteerd al zijn opgenomen. Als je klaar bent, klik je op Bericht verzenden en deze contacten zullen het bericht ontvangen dat naast de gedeelde link van je galerij staat.

Send message

Zodra je de instellingen voor het delen van de galerij hebt geconfigureerd, klik je op Opslaan. Je zult zien dat de status van je galerij is veranderd.

Gallery status