Galerij instellingen

Galerij instellingen

In dit menu kun je de presentatie-aspecten van je galerij instellen.

Gallery settings menu

Eerst vind je de basisinstellingen waar je de titel kunt veranderen, een beschrijving kunt toevoegen en een fotografietype voor je galerij kunt kiezen. Daaronder vind je verschillende instellingen voor je galerij. Je hebt de optie om een afbeelding te tonen als header van je galerij, die zichtbaar zal zijn bovenaan de gedeelde link van de galerij.

Gallery

Als je wilt kun je de optie activeren om deze headerafbeelding uitsluitend voor die functie te gebruiken, en niet binnen je galerij te tonen.

Show title image option

Foto's binnen een galerij kunnen een titel en beschrijving bevatten. Die kun je toevoegen bij het selecteren van een foto, in de rechterkolom.

Gallery right column

In de Galerij-instellingen kun je de optie activeren om titel en beschrijving van de foto in je galerij te tonen.

Photo title on gallery option

Bovendien kun je hier het watermerk in je galerij activeren. En opmerkingen in je galerij inschakelen. Na deze opties vind je de hulpmiddelen om het uiterlijk van je galerij aan te passen.

Display options

Je hebt zelfs de mogelijkheid om zelfstandig de weergavemodus op mobiele apparaten te selecteren.

Mobile view

Zodra je klaar bent met het configureren van je galerijinstellingen, klik je op Opslaan. Galerij hoofdafbeelding configureren. In het menu rechts zie je dat er een vooraf geselecteerde afbeelding is. Deze afbeelding werkt standaard als de kop van je galerij zodra die gedeeld is.

Gallery main image

Je kunt een andere afbeelding kiezen door te klikken op Wijzig hoofdafbeelding. Er verschijnt dan een venster waarin je een andere afbeelding uit de galerij kunt kiezen, of een andere afbeelding kunt uploaden om als hoofdafbeelding van je galerij te werken.

Main image photo options

Je kunt ook aanpassingen doen aan de hoofdafbeelding van je galerij door te klikken op Afbeelding bewerken.

Edit gallery main image

Als je galerij al gedeeld is, en je opent de gedeelde link, dan zie je de hoofdafbeelding van je galerij werken als header van je galerij.

Gallery with main image

Je hebt de mogelijkheid om de koptekst van je galerij te verwijderen als je dat wilt. Daarvoor moet je de Galerij instellingen van je galerij openen en Toon hoofdafbeelding uitschakelen. In de Galerij instellingen kun je ook de optie Hoofdafbeelding alleen als koptekst activeren, zodat de hoofdafbeelding alleen als koptekst van je galerij werkt.

Main image only as header option