Software foutmeldingen

Software foutmeldingen

In zeldzame gevallen kan de software een foutmelding geven. We raden je aan om als eerste stap de tijdelijke bestanden te verwijderen en dan te controleren of de foutmelding nog steeds verschijnt.

Tijdelijke gegevens verwijderen

Open de Instellingen (toegankelijk via het tandwielpictogram) en selecteer Tijdelijke gegevens verwijderen. Vink alle drie de opties aan en bevestig met Nu verwijderen:

  • Tijdelijke gegevens verwijderen
  • Gedownloade ontwerpen verwijderen
  • Miniaturen verwijderen

Er verschijnt een dialoogvenster met de mededeling dat de software afgesloten moet worden. Start de software opnieuw op.

De foutmelding zou niet meer moeten verschijnen, maar als dat toch gebeurt, controleer dan de volgende punten

Foutmelding altijd op dezelfde pagina in een project

Als het probleem zich alleen op bepaalde pagina's voordoet, selecteer dan de betreffende pagina's en verwijder de hele inhoud van deze pagina's uit het project. Klik hiervoor op Pagina in het rechterdeelvenster en selecteer Alles selecteren. Verwijder de geselecteerde elementen door op de delete toets van je toetsenbord te drukken. Er mogen geen elementen meer overblijven in Lagen.

Hernoem dan de afbeeldingsbestanden, plak de inhoud (de hernoemde afbeeldingsbestanden, tekstvakken, enz.) terug in de pagina's en sla het project op onder een nieuwe naam.

Afbeeldingen kunnen niet worden weergegeven/geladen

Controleer eerst of de afbeeldingen zijn opgeslagen in een ondersteund bestandsformaat

macOS: Geef de ontwerpsoftware volledige toegang tot de harde schijf. In het onderdeel Beveiliging > Privacy > Volledige schijftoegang kun je aangeven welke toepassingen volledige toegang tot de schijf moeten hebben. Voeg hier je ontwerpsoftware toe. Die zou dan je beeldbronnen moeten kunnen zien. Om problemen met toestemming te voorkomen, kun je ook proberen de afbeeldingen als test op je bureaublad op te slaan.

Ik kan mijn bestelling niet uploaden

Controleer de instellingen van je computer om te zien of een firewall of antivirusprogramma de software blokkeert. Als dit het geval is, deblokkeer dan de Saal Digital Design Software in deze programma's. Het uploaden zou dan zonder problemen moeten werken.

Software kan niet geïnstalleerd of gestart worden

Als je de Saal Digital Design Software niet kunt installeren of starten, controleer dan of de software compatibel is met je besturingssysteem en niet geblokkeerd wordt door je firewall.

Of het wordt geblokkeerd door je firewall of virusscanner/antivirusprogramma. Als dit het geval is, deblokkeer dan de Saal Digital Design Software in deze programma's.

Software start alleen in offline modus

Iets blokkeert de toegang van de software tot het internet. Controleer de instellingen van je computer om te zien of een firewall of antivirusprogramma de software blokkeert. Als dit het geval is, deblokkeer dan de Saal Digital Design Software in deze programma's. Het uploaden zou dan zonder problemen moeten werken.

Fout 3001, fout 2038 of bericht Toegang geweigerd

De software heeft geen toegang tot bestanden op je systeem. Controleer of je voldoende vrije ruimte hebt op je harde schijf, of je volledige toegangsrechten hebt tot alle bestanden en mappen, en of er geen antivirussoftware is die de toegang blokkeert. Als dit het geval is, deblokkeer dan de Saal Digital Design Software in de betreffende programma's. Het uploaden zou dan zonder problemen moeten werken.

Nog steeds problemen?

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice met de volgende informatie:

  • Vertel ons welke stappen je tijdens het gebruik hebt genomen totdat de foutmelding verscheen.
  • Stuur ons een screenshot van het probleem
  • Vertel ons de naam + versie van je besturingssysteem
  • Stuur ons het foutenlogboek

Software foutenlogboek

Je kunt het foutenlogboek in de software vinden door te klikken op de knop Instellingen met het tandwiel in de rechterbovenhoek en dan op de knop Map met logbestanden openen in het venster dat opent. Stuur ons alle logbestanden van de laatste 7 dagen.