Lay-outs

Lay-outs

Lay-outs zijn vooraf ontworpen sjablonen waarmee je eenvoudig afbeeldingen, tekst en decoratieve elementen in je fotoproduct kunt rangschikken. Ze zijn ontworpen om het ontwerpproces te stroomlijnen en kunnen worden aangepast aan jouw wensen. Afhankelijk van de ontwerplijn die je kiest, kunnen lay-outs achtergronden en cliparts bevatten. Om naar het menu Lay-outs te gaan, klik je op de knop Lay-out aan de rechterkant.

Menu Lay-outs in de rechterkolom

Ontwerplijnen

Het menu Lay-outs biedt een selectie van lay-outs op basis van het aantal afbeeldingen dat al op het fotoproduct is geplaatst. Als je op Ontwerplijnen klikt, verschijnt er een menu met verschillende opties voor ontwerplijnen waaruit je kunt kiezen. Deze kunnen worden gefilterd op categorie met behulp van het vak linksboven. Als je er een hebt geselecteerd, klik je op Doorgaan. Voor producten met meerdere pagina's is er een optie om de ontwerplijn op alle pagina's toe te passen met de knop Naar alle pagina's. Het menu Lay-out toont dan een aantal lay-outs met verschillende ontwerpelementen. Je hebt de flexibiliteit om de ontwerplijn op elk moment te wijzigen.

Opties voor Ontwerplijnen

Lay-outs gebruiken

Om lay-outs met verschillende aantallen afbeeldingen te bekijken, scroll je naar beneden in het rechtermenu. Je kunt de lay-outs ook filteren op het aantal afbeeldingen door het menu Afbeeldingen per pagina te openen en het gewenste aantal te selecteren. Zodra je een lay-out hebt geselecteerd, wordt deze toegevoegd aan het fotoproduct met lege afbeeldingsvakken. Om afbeeldingen toe te voegen, sleep je ze vanuit het menu aan de linkerkant of klik je op een afbeeldingsvak en selecteer je een foto van je apparaat of online bronnen. Foto's die al op het fotoproduct zijn geplaatst, worden automatisch aangepast aan de lay-out.

Gebruikte lay-out met geselecteerd afbeeldingsvak

Standaard zijn de eerste lay-out opties in de rechterkolom gebaseerd op het aantal foto's dat al in het fotoproduct is geplaatst, als de optie Afbeelding per pagina is ingesteld op variabel. Als er bijvoorbeeld drie afbeeldingen in het fotoproduct staan, verschijnen lay-outs met drie afbeeldingen als eerste in het rechtermenu. Om de lay-outs te filteren op basis van het aantal afbeeldingen, open je het veld Afbeelding per pagina en selecteer je het gewenste aantal. Eenmaal geplaatste lay-outs kunnen horizontaal worden gespiegeld door te klikken op de knop lay-out spiegelen boven in het menu Lay-outs.

Gebruikte lay-out en andere opties worden in de rechterkolom getoond

Lay-outs met tekst

Je kunt dit doen door te klikken op de knop Tekst toevoegen in het bovenste menu van de Online Designer of bovenaan in het menu Opmaak. Zodra je tekst hebt toegevoegd, zullen de lay-out opties een tekstvak bevatten. Klik op de lay-out die je wilt toepassen op je fotoproduct.

Lay-outs met tekstopties in de rechterkolom

Als je een tweede tekst toevoegt door nogmaals op Tekst toevoegen te klikken, toont het menu Lay-out opties met twee tekstvakken. Selecteer de lay-out die het beste bij je ontwerp past.

Lay-outs met twee tekstvakken

Om de tekst aan te passen, selecteer je het tekstvak en klik je op de knop Teksteditor. Zie het artikel Tekst voor meer informatie.

Favoriete lay-outs

Onder elke lay-out staat een hartpictogram. Als je op het hartpictogram klikt, wordt het grijs, wat aangeeft dat de lay-out als favoriet is gemarkeerd. Favoriete lay-outs worden handig bovenaan de kolom Lay-out weergegeven als het aantal foto's dat op het fotoproduct is geplaatst gelijk is aan of kleiner is dan het aantal afbeeldingsvakjes binnen de favoriete lay-out. Zo heb je snel toegang tot je favoriete lay-outs. Om een lay-out uit je favorieten te verwijderen, klik je gewoon weer op het hartpictogram.

Favoriete lay-outs geselecteerd door hart icoon

Lay-outs wijzigen

Als je een lay-out selecteert in het menu aan de rechterkant, worden de objecten van de geselecteerde lay-out in het fotoproduct geplaatst. Deze objecten kunnen eenvoudig worden verplaatst en aangepast aan je wensen. Als je bijvoorbeeld de clipart van de geselecteerde lay-out wilt veranderen, kun je deze gewoon verwijderen en een andere clipart kiezen in het clipart-menu. Je hebt ook de flexibiliteit om kaders toe te voegen aan afbeeldingen of om extra objecten zoals opvulvelden toe te voegen om als achtergrond te dienen voor een enkele pagina.

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: