Kaders en maskers toepassen

Kaders en maskers toepassen

Je kunt kaders en maskers toevoegen aan afbeeldingen en vakken vullen. Met kaders kun je de vorm van de afbeelding veranderen of het kader vullen en decoratieve elementen toevoegen. Zo kun je bepaalde elementen uitlichten tegen de achtergrond. Met maskers kun je de randen van de afbeelding of het invulvak vervagen om vloeiende overgangen en artistieke effecten te creëren.

Kaders

Om een kader aan een afbeelding of opvulvak toe te voegen, selecteer je het en klik je op de knop Kader in het menu aan de rechterkant. Er verschijnen verschillende kaderopties in de rechterkolom. Klik op een van deze om het toe te passen op het geselecteerde element. Afhankelijk van het geselecteerde kader verschijnen er verschillende aanpassingsopties bovenaan het menu Frame. Je kunt gereedschappen vinden om de ondoorzichtigheid van het kader, de kleur, lijndikte, straal of uitlijning te wijzigen.

Afbeeldingen met toegepaste frames en weergegeven framegereedschappen

Maskers

Scroll in het menu Frames naar beneden om de maskeropties te vinden. Klik op een masker om het toe te passen op de afbeelding of het opvulvak. Afhankelijk van het geselecteerde masker kun je het doezelen regelen door het naar wens te vergroten of te verkleinen.

Afbeelding met een masker toegepast en maskergereedschappen weergegeven

Om een kader of masker te verwijderen, klik je op de knop Kader verwijderen in de rechterkolom die bij de geselecteerde afbeelding of het geselecteerde kader hoort.

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: