Interface

Interface

Als je een account hebt en de Online Designer gebruikt, kun je je fotoproducten openen, ontwerpen en afdrukken waar en wanneer je maar wilt. Een account aanmaken geeft je niet alleen gratis opslagruimte voor je foto's en projecten, het opent ook een wereld aan mogelijkheden - van ontwerpen en bestellen tot delen, feedback krijgen en zelfs geld verdienen met je foto's. Maak gewoon een account aan op de website en verken de inhoud van Photo Portal om een voorproefje te krijgen van de eindeloze mogelijkheden.

Zodra je een product hebt geselecteerd om te ontwerpen en een project hebt geopend in de Online Designer, heb je toegang tot een reeks gereedschappen die als volgt zijn ingedeeld.

Interface van de online ontwerper

Hoofdmenu

Het bovenste menu biedt de volgende gereedschappen:

Online ontwerper topmenu

 • De knop Opslaan slaat het artikel op dat je aan het ontwerpen bent. Je moet ingelogd zijn om op te slaan.
 • De knop Projecten opent de map Projecten, die al je opgeslagen fotoproducten bevat (inloggen vereist).
 • Met de knop Delen kun je delen activeren. Je moet ingelogd zijn en je project moet opgeslagen zijn. Eenmaal geactiveerd verschijnen er verschillende opties waarmee je kunt aanpassen hoe je project wordt gedeeld. Je kunt het met een wachtwoord beveiligen, de gedeelde link kopiëren, openen, e-mailen of delen met je bestaande contacten. De gedeelde link brengt je naar een voorbeeld van het project. Zie voor meer informatie het gerelateerde artikel in Photo Portal.
 • Met de knoppen Ongedaan maken en Opnieuw uitvoeren kun je de wijzigingen die je hebt gemaakt ongedaan maken of opnieuw uitvoeren.
 • Met de knop Voorbeeld kun je een voorbeeld van je project bekijken, wat belangrijk is om te controleren voordat je gaat afdrukken. Om deze modus te verlaten, klik je op het kruispictogram rechtsboven.
 • Vervolgens zijn er de gereedschappen voor het toevoegen van de belangrijkste objecten in de ontwerper. Dit zijn Tekst, Afbeelding en Opvulvak. Als je op een van deze klikt, wordt het object aangemaakt in het project.

Menu Afbeelding

In het linkermenu kun je afbeeldingen toevoegen en bekijken om toe te voegen aan je fotoproduct. Je hebt toegang tot afbeeldingen die zijn opgeslagen in galerijen door op het tabblad Galerijen te klikken.

Online ontwerper afbeeldingsmenu

Menu rechts

Het menu aan de rechterkant bevat hulpmiddelen om je fotoproduct aan te passen. Klik op de knoppen om de bijbehorende menu's te openen. Je kunt deze kolom sluiten door op de pijl bovenaan te klikken.

Online ontwerper rechtermenu

 • De knop Artikel biedt opties om je foto artikel aan te passen, afhankelijk van het product dat je aan het ontwerpen bent. Het is ook mogelijk om het artikel om te zetten in een ander artikel.
 • De Pagina knop geeft alle elementen weer die in je project zijn geplaatst, inclusief de Raster en Snap gereedschappen.
 • De Clipart knop geeft toegang tot een uitgebreide selectie clipart voor gebruik in je project. Je kunt filteren op categorie of de zoekmachine gebruiken.
 • Met de knop Achtergronden kun je verschillende achtergronden voor je project selecteren.
 • De knop Lay-outs biedt een verscheidenheid aan vooraf ontworpen sjablonen op basis van de door jou gekozen ontwerplijn. Je kunt lay-outs filteren op aantal afbeeldingen, je favorieten opslaan en naar behoefte van ontwerplijn wisselen.
 • De knop Chatondersteuning opent een live chatvenster waar je terecht kunt met je vragen. Je kunt het venster minimaliseren door op het pijlpictogram te klikken of de chat sluiten door op het kruispictogram in de rechterbovenhoek te klikken.

Onderste menu

Bij producten die uit meerdere pagina's bestaan, zoals fotoboeken en kalenders, verschijnt onderaan een menu met pagina-informatie. Gebruik dit menu om tussen pagina's te navigeren, pagina's toe te voegen of te verwijderen en de volgorde van pagina's te wijzigen door ze te verslepen.

Online ontwerper ondermenu

Objecten menu

Als je een object selecteert, zoals een afbeelding, tekst, opvulvak of clipart, verschijnt rechts een menu met extra gereedschappen. Dit menu verschijnt alleen als het object is geselecteerd en stelt je in staat om verschillende aspecten ervan te configureren.

Objectmenu met tab Positie geselecteerd

Werkgebied

Het werkgebied van het project wordt in het midden weergegeven. Dit is afhankelijk van het product dat je ontwerpt. Je kunt de rechter- en linkerkolom samenvouwen door op het kruisje te klikken om het werkgebied te maximaliseren.

Voorbeeld werkgebied Fotoboek

Het werkgebied van alle producten wordt omringd door een rode lijn heel dicht bij de rand. Dit is de aflooplijn en markeert de veiligheidszone waarmee rekening moet worden gehouden bij het plaatsen van objecten. Plaats objecten nooit dicht bij deze lijn, omdat er dan witte randen om de afbeelding kunnen verschijnen in het eindproduct. Afbeeldingen en objecten moeten op voldoende afstand van deze lijn worden geplaatst.

Voorbeelden van verkeerde en juiste positie met betrekking tot de aflooplijn

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: