Elementen toevoegen

Elementen toevoegen

Naast afbeeldingen kun je verschillende elementen in je fotoproduct opnemen om een persoonlijk ontwerp te maken, zoals tekst, invulvakken en cliparts.

Tekst toevoegen

Om tekst toe te voegen klik je op de knop Tekst toevoegen in het bovenste menu van de online ontwerper. Er wordt dan een venster geopend waarin je je tekst kunt invoeren. Druk op OK als je klaar bent.

Voer hier tekst in venster

Het tekstvak met je tekst verschijnt in het midden van het fotoproduct. Je kunt het eenvoudig verplaatsen naar de gewenste positie door het met je muis te verslepen. Daarnaast kun je een lay-out kiezen uit de linkerkolom, waarin sjablonen staan die al tekst bevatten.

Tekst met lay-out

Door het tekstvak te selecteren en op de knop Teksteditor erboven te klikken, kun je het venster Teksteditor openen. Dit venster biedt tekstconfiguratietools en stelt je in staat om de tekst aan te passen. Als je klaar bent met configureren, druk je op OK/. Je tekst wordt bijgewerkt zoals geconfigureerd in het fotoproduct.

Teksteditor venster

Opvulvak toevoegen

Om een opvulvak toe te voegen, klik je op de knop Opvulling toevoegen in het bovenste menu van de ontwerper. Er wordt standaard een gekleurde rechthoek gemaakt.

Nieuw invoervak toegevoegd

Het configuratiemenu van het vulvak wordt weergegeven door op de knop Vulvak van het menu rechts te klikken als het vulvak is geselecteerd. Er zijn verschillende soorten vulling beschikbaar: kleur, verloop of textuur. Elk type biedt verschillende aanpassingsopties.

Geel vulvak voor binnenkant voorkant

Om de grootte van het opvulvak te wijzigen, klik je op het kader en sleep je de cursor naar de gewenste grootte en vorm. Zo kun je bijvoorbeeld een textuur toepassen op een enkele pagina van een Fotoboek.

Cliparts toevoegen

Om clipart toe te voegen klik je op de Clipart knop in het rechtermenu. Er verschijnt een grote selectie cliparts. Je kunt ze filteren op categorie of het zoekvak gebruiken om clipart over specifieke onderwerpen te vinden.

Clipart toevoegen

Om clipart aan je fotoproduct toe te voegen, selecteer je het en sleep je het naar het werkveld. Je kunt ook met de rechtermuisknop op de clipart klikken en Insert clipart selecteren. Je moet de grootte aanpassen aan je ontwerp.

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: