Een artikel converteren

Een artikel converteren

Het is mogelijk om een fotoproduct om te zetten in een ander zodra het is ontworpen. Dit kan handig zijn als je verschillende variaties van je ontwerp wilt maken of hetzelfde product in verschillende formaten wilt maken. Bijvoorbeeld als je een 30 x 30 Professional Line maakt en een kleinere 21 x 21 versie wilt hebben om cadeau te geven. Of als je een kalenderversie wilt maken met verschillende speciale data.

Vanuit de online ontwerper

Als je project open is in de Online Designer, vind je de knop Artikel in de rechterkolom. Als je op deze knop klikt, zie je de beschikbare parameters die je voor het artikel kunt aanpassen. Als je bijvoorbeeld een Fotoboek ontwerpt, kun je het omslagoppervlak en de spreads wijzigen en een Cadeaubox toevoegen.

Artikelmenu in ontwerper

Om het artikel om te zetten naar een andere variant, klik je rechtsonder op de knop Artikel omzetten. Er verschijnt een waarschuwing dat de wijzigingen niet ongedaan kunnen worden gemaakt. Het is daarom raadzaam om het project op te slaan voordat je verder gaat.

Artikelen die geconverteerd moeten worden

Houd er rekening mee dat het converteren van een artikel invloed heeft op de positie en grootte van de foto's. Je kunt het beste een artikel kiezen met dezelfde beeldverhouding.

Geconverteerd artikel met menu Artikel rechts weergegeven

Zodra je het nieuwe artikel hebt geselecteerd om te converteren, wordt het nieuwe artikel geopend in de Online Designer. Zorg ervoor dat je alles bekijkt en controleert om er zeker van te zijn dat het aan je verwachtingen voldoet. Vergeet niet om het geconverteerde project op te slaan met een andere naam om het te onderscheiden van het oorspronkelijke artikel. Je hebt toegang tot je projecten via het menu Projecten.

Vanuit het menu Projecten

Je kunt een artikel ook converteren vanuit het menu Projecten. Als je het project selecteert dat je wilt converteren, verschijnt rechts een kolom met gereedschappen. Onder het kopje Functies vind je de knop Artikel converteren. Uit voorzorg is het een goed idee om het project eerst te dupliceren, zodat je altijd terug kunt gaan naar het oorspronkelijke ontwerp als dat nodig is. Je vindt de knop Dupliceren ook onder het kopje Functies.

Project geselecteerd in het menu Projecten