Dynamische projecten

Dynamische projecten

Deze functie stroomlijnt het plaatsen, beheren en personaliseren van bulkbestellingen van fotoproducten, waardoor levering aan meerdere klanten tegelijk mogelijk wordt. Dynamische projecten maken het gebruik van plaatshouders mogelijk om inhoud uit een opgeslagen tabel aan te passen.

Activering

Om deze functie op een project te activeren, moet je het eerst ontwerpen. Als je klaar bent, open je het project in de Online Designer en klik je op de Dynamisch knop aan de rechterkant. Er verschijnt een bericht met meer informatie. Klik op Volgende om de functie te activeren. Eenmaal geactiveerd, zal een Dynamische kolom met gereedschappen toegankelijk zijn telkens als je op de Dynamische knop klikt.

Dynamische kolom

Plaatshouders

Een placeholder is een stukje tekst dat wordt gepersonaliseerd op basis van de gegevens die je hebt geregistreerd. Er zijn standaard inhoudsvelden beschikbaar. Je kunt nieuwe maken door te klikken op Nieuwe toevoegen.

Om een placeholder aan je fotoproduct toe te voegen, moet je eerst tekst toevoegen. Als deze functie is geactiveerd, verschijnt er een plaatshoudervak in de Teksteditor naast de gereedschappen voor het aanpassen van tekst. Selecteer een optie uit de beschikbare keuzes en de plaatsaanduiding wordt toegevoegd aan je tekst. Het is mogelijk om meerdere placeholders toe te voegen. Merk op dat alleen de tekst binnen de haakjes correspondeert met de placeholder, waardoor dynamische gegevenswijzigingen mogelijk zijn.

Teksteditor met plaatshoudervak

We raden aan om Automatische lettergrootte in te schakelen om te voorkomen dat langere tekst buiten het tekstvak valt, omdat tekstlengtes kunnen variëren. Zodra je je tekst hebt aangepast, klik je op OK. De tekst met de gekozen plaatshouder wordt toegevoegd aan het fotoproduct.

Product met plaatshouder

Gegevens

In de kolom Gegevens moet je de gegevens invoeren die je wilt aanpassen. Klik om de gegevens in te voeren op Gegevens beheren. Er verschijnt een venster met een gegevenstabel waarin je alle gegevens kunt zien die je kunt invoeren. In de rechterbovenhoek vind je de volgende knoppen:

Gegevenstabel leeg

Toevoegen. Als je hierop klikt, wordt een venster geopend waarin je de gegevens kunt toevoegen. Let op: om het product direct naar elke persoon te versturen, moet het afleveradres correct worden ingevuld. In het vak Bestelhoeveelheid kun je ook de hoeveelheid van het artikel selecteren die naar elke persoon moet worden verzonden. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, klik je op Save.

De gegevens worden dan weergegeven in de tabel. Door op het prullenbakpictogram te klikken worden de gegevens uit de lijst verwijderd. Door op het moersleutelpictogram naast de persoon te klikken, kun je de reeds opgenomen gegevens bewerken. Door op het moersleutelpictogram naast de persoon te klikken, kun je de reeds opgenomen gegevens bewerken.

Tabel met gegevens

Downloaden. Hiermee download je alle gegevens in het CSV-bestand.
Excel of CSV-bestand uploaden. Hiermee upload je een CSV-bestand en voeg je de gegevens toe aan de tabel.
Klik op het pijlsymbool in de linkerbovenhoek als alle gegevens zijn opgenomen.
Gegevens kolom

Alle opgenomen gegevens worden weergegeven in de kolom Gegevens. Je kunt alle opgenomen gegevens bekijken door op de pijlknoppen te klikken. Vanaf hier is het ook mogelijk om de ingevoerde gegevens te bewerken door op het moersleutelpictogram te klikken. Als je op het selectievakje Voorbeeld klikt, worden de plaatsaanduidingen vervangen door de voorbeeldgegevens.

Levering

Hier kun je kiezen tussen:

Afleveropties

Stuur de bestelling naar één afleveradres. Alle producten naar één geselecteerd afleveradres verzenden.
Stuur de bestelling naar de adressen die zijn vermeld in de gegevensinvoer. Elk gepersonaliseerd product wordt verzonden naar het adres van de opgegeven persoon. Het afleveradres van elke persoon wordt vermeld tijdens het afrekenen.

Gegevenstabel leeg

Je kunt de informatie wijzigen door op de knop Bewerken te klikken. Zodra je dit hebt gecontroleerd, kun je de aankoop afronden en ontvangt elke persoon een gepersonaliseerd fotoproduct op zijn of haar eigen adres. Houd er rekening mee dat er maar één dynamisch project tegelijk aan het winkelwagentje kan worden toegevoegd.