Achtergronden

Achtergrond

Achtergronden kunnen worden toegevoegd aan je fotoproducten om ze visueel aantrekkelijker te maken. In tegenstelling tot opvulvakken, die je vrij kunt plaatsen en vergroten of verkleinen, vullen achtergronden de hele pagina van het fotoproduct. Je kunt verschillende achtergrondopties openen door te klikken op de knop Achtergrond in het menu aan de rechterkant.

Menu Achtergrond in rechterkolom

Bovenaan het menu Achtergrond vind je de knop Verwijderen om de achtergrond van je fotoproduct te verwijderen. Voor producten met meerdere pagina's, zoals Fotoboeken, kun je op Toepassen op alle pagina's klikken om de achtergrond toe te passen op alle pagina's in het fotoproduct. Als je op Alles verwijderen klikt, worden alle gebruikte achtergronden verwijderd.
Het is belangrijk om te weten dat achtergronden worden toegepast op beide zijden van een fotoproduct dat uit meerdere pagina's bestaat. Als je de achtergrond voor een enkele pagina wilt aanpassen, moet je een opvulvak toevoegen en dit naar wens configureren.

Opvulvak als achtergrond voor één pagina

Net als de opvulvakken kunnen de achtergronden worden geselecteerd en geconfigureerd als Kleur, Kleurverloop en Textuur. Je kunt ook Afbeelding selecteren voor achtergronden. Als je deze optie selecteert in het menu Achtergrond, verschijnt de knop Afbeelding toevoegen. Als je op deze knop klikt, krijg je de optie om een afbeelding toe te voegen van je lokale apparaat of online bronnen.

Afbeelding als achtergrond menu

Eenmaal geselecteerd, wordt de foto als achtergrond geplaatst. In het menu Achtergrond, op het tabblad Afbeelding, vind je het veld Ondoorzichtigheid. Je kunt instellen hoe transparant of ondoorzichtig de afbeelding wordt weergegeven. De achtergrondafbeelding kan worden aangepast door deze te selecteren en op de knop Afbeelding bewerken te klikken.

Voorbeeld afbeelding als achtergrond

Net als bij de andere afbeeldingen kun je de afbeelding verticaal en horizontaal spiegelen, 90 graden draaien, beeldverbetering activeren, de afbeelding verplaatsen of de afbeelding verwijderen als dat nodig is.

Achtergrondafbeelding bewerken

Alternatieve methode om afbeeldingen als achtergrond te gebruiken

Het is mogelijk om direct vanuit de linkerkolom afbeeldingen toe te voegen als achtergrond. Als je vanaf hier een foto sleept, verschijnt de optie als achtergrond. Door de foto hierheen te slepen, wordt de foto als achtergrond van het fotoproduct geplaatst.

Afbeelding slepen met optie als achtergrond

 

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies:

Je taalinstelling komt niet overeen met de taal van deze website. Kies: